Hayallere sigorta baltası

Hayallere sigorta baltası
Tahra, “Trafik sigortasındaki fahiş artış ikinci el araçlarının satışını neredeyse durduracak hala getirdi. Artık düşük bütçeli araçlara binmek artık lüks oldu” dedi.

Derya Demir'in Özel Haberi

“DÜŞÜŞ BEKLENİRKEN YÜKSELDİ”

Trafik sigortasında son bir yılda uygulanan zamlar, ikinci el otomobil piyasasını vurdu. Özellikle düşük fiyatlı araçlardaki sigorta artışı ilk arabasını alacak gençlerin hayallerini suya düşürdü. Primlerin rekabetçi ortamda belirlenmesi ve trafik geçmişi temiz olan kişilerin daha uygun fiyatlarla poliçe düzenleyebilmesi için sigorta şirketlerine, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren tarifeyi serbest olarak belirleme hakkı verildi. Ancak düşüş olması beklenen zorunlu trafik sigortası primlerinde, özellikle bu yıl ciddi oranda artışlar oldu. Vatandaşların tepkisini çeken ve mağduriyete yol açan bu artış 2. el otomobil piyasasını da olumsuz etkiledi.

“YÜKSEK SİGORTA İKİNCİ ELİ VURDU”

Ekol İnşaat Galeri Yetkilisi Sadrettin Tahra, sigorta ücretlerdeki artışın ikinci el araç piyasasını olumsuz etkilediğini söyledi. Fiyat artışı nedeniyle sigorta şirketlerine tepki olduğuna dikkat çeken Tahra, “Yılbaşı itibariyle uygulamaya giren trafik sigortası ücretleri bizim de satışlarımızı etkiledi. Özellikle düşük fiyatlı araçların trafik sigorta bedelleri daha yüksek. 5 bin liralık araca 1100 liralık sigorta bedeli istenince alıcılar, ikinci el araç almaya çekinir hale geldi. Bu durumdan en çok dar gelirliler ve yeni araba alma heyecanı duyan gençler etkilendi” ifadelerini kullandı.

“DEVLET ÖNLEM ALMALI”

Tahra, “Hızlı bir şekilde taşların yerine oturmasını bekleyerek sektörümüzün daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Bu konuda da trafik sigortalarının düşürülmesi için hükümetimizden gerekli hamlelerin yapılmasını istiyoruz. Aksi takdirde, ikinci el satışları daha da düşecek. Kısacası düşük bütçeli araçlara binmek artık lüks oldu” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.