Hayatını sokak hayvanlarına adadı

Hayatını sokak hayvanlarına adadı
Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan Türkan Dağdelen, 10 yıl önce kurduğu barınakta, sokaktan topladığı hayvanların bakım ve tedavisini yapıyor- HAYTAP İl Temsilcisi de olan Dağdelen:"10 yıldır hiç bıkmadım. Her sabah yeniden başlamış gibi işe sarılıyorum.

MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Türkan Dağdelen, 10 yıl önce kurduğu Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde, sokaktan topladığı yaşlı ve yaralı haldeki sahipsiz 700 köpek ve 200 kedinin bakım ve tadavisini gönüllü olarak yapıyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi ve Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı da olan Dağdelen, hayatını adeta sokak hayvanlarına adadı.

AA muhabirine açıklama yapan Dağdelen, 10 yıl önce hayvanları sokaklarda içler acısı halde görmesi üzerine onlarla ilgilenmeye karar verdiğini söyledi.

Allah'ın bütün canlıları eşit yarattığını, insanların hayvanların haklarını gaspettiğini belirten Dağdelen, "Barınakta yaklaşık 700 köpek ve 200 kedi var. Her gün yaralı, yaşlı, kör, topal hayvanlar geliyor. Benim mücadelem, hayvanların haklarını korumak. Onların yaralarını bir nebze olsun sarmak. Bu, bir hak meselesi" diye konuştu.

Kadınların sokak hayvanlarıyla daha çok ilgilemesinin, merhamet ve annelik duygusundan kaynaklandığını anlatan Dağdelen, hayvan haklarını savunan birçok erkeğin de bulunduğuna işaret etti.

Dağdelen, yaralı ve yaşlı hayvanları topladıklarını dile getirerek, daha sora barınağa getirdikleri hayvanların kısırlaştırması ve tedavileriyle ilgilendiğini kaydetti.

İnsanların hastalanan, yaralanan hayvanlarını tedavi ettirmek yerine sokağa terk ettiğini vurgulayan Dağdelen şöyle konuştu:

"Buradaki hayvanların çoğu sahipleri tarafından terk edilmiş. Hayvanlar sudan sebeplerle sokağa terk ediliyor. 10 yıldır hiç bıkmadım. Her sabah yeniden başlamış gibi işe sarılıyorum. Kurtardığım her hayvan bana yaşama sevinci veriyor. Hayvanların dili, avukatı, sendikası yok. Bunların tek umudu biz hayvan severleriz. Bizler de olmazsak ilkel yöntemlerle zehirlenerek katlediliyorlar. 50 yaşındayım ve Allah bana ömür verdiği sürece onlara yardım edeceğim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.