Oktay Mermer

Oktay Mermer

Haydi şimdi hep birlikte TÜRKİYE

Haydi şimdi hep birlikte TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan seçim sonrası, 

Sandıktan çıkan neticenin Türkiye ve millet için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ettiğini dile getiren Erdoğan,

“Milletimden de en büyük istirhamım şudur, bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte inşallah Türkiye olalım.

Ülkemize en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye sahip olmadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Her zaman bir şey söyledim, ‘tek millet’ dedim, ‘tek bayrak’ dedim, ‘tek vatan’ dedim, ‘tek devlet’ dedim.

Bu dört tane başlık, bizim için adeta olmazsa olmazdır. Yani bizim bu dört başlığı çok zenginleştirmemiz lazım, güçlendirmemiz lazım ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin, “Dış basında Tayyip Erdoğan ile AK Parti’yi özdeşleştirerek, ‘Erdoğan’a oy vermeyin’ diyen basın yayın organları oldu.

Şu anda AK Parti’ye oy verenlerin ezici çoğunluğu da ‘Tayyip Erdoğan bir milli mücadele yürütüyor ve biz bu sebeple desteklemek zorundayız’ dediler. Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o milli mücadelede eli daha güçlendi diye bilir miyiz?” sorusu üzerine, bunu şahsıyla alakalı olarak değerlendirmenin doğru olmadığını söyledi.  

Ancak buradan bir şeyin iyi tespit edilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli, bu şekilde ilgilenirken, kendi ülkeleriyle ilgilenmiyorlar?

Milli iradeye niye saygı duymuyorlar? Milli irade burada diyelim, Erdoğan’ı yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçtiği halde, seçtiği günden bugüne hala saygı duyamadılar. Manidar olan budur. Onlara bu soruyu sorun. Onlara bunu sormak lazım.

Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Niçin yüzde 52’ye saygı duymuyorsunuz? Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye’de bir parti iktidar oldu’’.

En önemlisi bundan sonra ne olacak sorusu, kafalardaki karmaşıklık bitti.

Çünkü 1 Kasım seçimlerine giderken herkes yinemi koalisyon olacak, yine mi anlaşamayacaklar sorusu vardı. Özellikle esnaf görüşü ne olursa olsun bu durumdan çok şikayetçi ve sıkıntı içindeydi.

Devam eden dev projelere tekrar hız verildi.

İzmir-İstanbul Otoyolu

3. Boğaz Köprüsü

3. Büyük Havalimanı

Anadolu ile Avrasya’yı denizin altından birleştiren AVRASYA Projesi

Bu dev projelerin hizmete girmesi ile artık Türkiye’yi kimse tutamayacaktır.

Dış basın Türkiye’deki istikrarın bozulması için birçok haberler yaptı.  Cumhurbaşkanı üzerinden Türkiye’yi karaladılar. Bunların hepsine Türkiye tokat gibi cevabı sandıkta verdi.

Birileri dış basın bile AK PARTİ hükümetini istemiyor diyor ya. Onları şunu söyleyin, dış basın ya da dış ülkeler Türkiye’nin başarısını ve yükselişini hiçbir zaman istemediler, istemeyeceklerde…

Biz hiçbir ülkenin seçimlerine ya da iç işlerine müdahale ediyor muyuz? Neden etmediğimiz de ortada,  biz kardeşçe, dostça yaşamak istiyoruz ama onlar Müslüman ülkenin başarılı olmasını istemiyor.

Seçimler bitti, artık 4 yıl seçim yok, gelin hep birlikte, el ele, kol kola olalım, güç olalım, hepimiz Türkiye olalım.

Bazı dış basında bu başarıyı halkın seçtiği Cumhurbaşkanına yakıştırıyor. Halk yine Recep Tayyip Erdoğan kazandı diyorlar.

Şimdi seçilen vekillerimize bir kez daha sesleniyorum. Lütfen halkın vekili olun. Lütfen halk aradığında ulaşılabilir olun.

İlk gün çok vekile ulaşamadım. Ya telefonları kapalı ya da danışmanları açtı. Diğer taraftan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ise teşekkür turundaydı.  Diğerleri nerdeydi derseniz, sanırım yoruldular dinleniyorlardı.

Lider ayakta ise halkta ayaktadır, bu halk yetki verdi, bizde takipçisi olacağız.

Eğer çarkı dönmesini aksatan olursa da, kimse kusura bakmasın biz de uyarırız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR