Prof. Dr. Mehmet Fidan

Prof. Dr. Mehmet Fidan

Hayırlı Olsun

Hayırlı Olsun

Bir hayalim var. Seçim sabahı Cumhurbaşkanlığı köşkünde sabah kahvaltısı buluşması olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve eşleri siyasi liderleri seçimde oy verme işlemini gerçekleştirdikten sonra siyasi lider ve eşlerini sabah kahvaltısına davet etmişler. Sayın Tayyip Erdoğan ve eşleri, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve eşleri ve Sayın Devlet Bahçeli bu davette bir araya gelmişler. Sabah kahvaltısında neler yok. Kayseri pastırma ve sucuğu, Konyanın küflü peyniri, Van yöresinin otlu peynirleri, Ege yöresinin zeytin çeşitleri, Karadeniz’in buğlaması ve akla gelmeyen yurdumun çeşitli güzel kahvaltı menüsü. Basına beş dakikalık haber için görüntü verilmesine izin verilmiş. Bütün flaşlar patlıyor. Gülümsemeler, tebessümler ve iltifatların arkası bitmiyor. Hayal işte ama çok heyecanlı ve bir beklenti oldu. Olsun ne demişler hayalleriniz olmaz ise başarı asla gelmez.

Pazar günü yerel seçim bu şekilde son bulması ve herkesin gönlüne göre olması temennisini taşımaktan başka yapabileceğimiz dua olacaktır. Yalnız bir aday kazanacaktır. Diğer adaylar umut ve hayallerini başka şekillerde değerlendirmeye çalışacaklardır. Sonuçta bir kişi başarılı olacak ve yola devam edecektir.

Siyasette başarı fırsattır, yaralanmayı biliniz.

Siyasette başarı, güzelliktir, kıymetini biliniz.

Siyasette başarı, mutluluktur, tatmayı biliniz.

Siyasette başarı, rüyadır, gerçekleştirmeyi biliniz.

Siyasette başarı, görevdir, tamamlamayı biliniz.

Siyasette başarı, servettir, korumayı biliniz.

Siyasette başarı, sevgidir, keyfini çıkarmayı biliniz.

Siyasette başarı, şarkıdır, söylemesini biliniz.

Siyasette başarı, mücadeledir, kabullenmeyi biliniz.

Siyasette başarı, şanstır, kullanmayı biliniz

Barışçıl bir toplumun ortaya çıkması, huzurlu bir yerleşim hayatının meydana gelmesi ve sağlıklı bireylerin ortaya çıkması hiç şüphesiz dini ve ahlaki düsturların topluma tam yerleşmesi ile mümkündür. Dini emirlerin ve ahlaki ölçülerin egemen olduğu toplumlarda bireyler karşılıklı saygı ve sevgi ilişkisi içinde yaşarlar. Duyarlılık, diğerkâmlık ve şefkat egemen unsurlar haline gelir.

Seçim bittikten sonra birbirlerinin iyiliği için dua eden bireyler ve gruplar hiç şüphesiz bu duaların bir kısım güzel sonuçlarını dünyada da görebilirler. Samimi ve içten dualar huzursuz bireyleri, sıkıntılı aileleri, çatışmacı grupları, kaotik toplumları ve savaş halindeki devletleri huzura kavuşturacaktır. Özellikle küreselleşme ile birlikte ortaya çıkan huzursuz toplum hayatının, stresle iç içe olan modern bunalımların çaresi duadır. Onun için dua hiçbir zaman ihmal edilmemelidir. Seçmenler ve özelliklede adayların bedduadan da uzak durarak dua etmeleri bir erdemlik olacaktır.

Seçim ülkemize ve özelliklede Konya’mıza hayırlara vesile ve adayların kalplerine göre olması dileklerimle başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Prof. Dr. Mehmet Fidan Arşivi
SON YAZILAR