Hayvan dostu şehir; Konya

Hayvan dostu şehir; Konya
Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirdiği Atlı Zabıta Uygulamasına vatandaşlar ve turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor.

Şehrin meydan ve parklarında yoğun ilgi gören atların sakin tavırları ve insanlara olan yakınlığı dikkatlerden kaçmıyor. Atlı zabıtaya olan ilgiden memnun olduklarını belirten Atlı Zabıta Amiri Ömer Kiracı haftada 5 gün farklı mekanlarda atlı devriye yaptıklarını belirtti.

 

FARKLI MEKANLARDA VATANDAŞLARLA BULUŞUYORUZ

Kıracı, “ Kent Ormanı, Türk Yıldızları Parkı, Birlik Parkı, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı, Meram Son Durak-Köprü ve Tavus Baba Bölgesi, Mevlana Türbe Meydanı, Mengüç Sokak, Tarihi Bedesten, Kültürpark, Alaaddin Tepesi, Hadimi Parkı aktif görev yapılan alanlar. Bunların dışında Konyaspor maçlarında stadyumda, etkinliklerde ise Mevlana Kültür Merkezi ve Bilim Merkezi’nde görev yapıyoruz. Ecdad Parkı açıldıktan sonra tarihi Selçuklu kıyafetli iki atlı zabıtanın sürekli olarak Ecdad Parkında görev yapacak. Özellikle çocukların atlara sarılması onları sevmesi hayvan sevgisinin en güzel örneğidir” şeklinde konuştu. Atların soğukkanlı olması, ani tepki vermemesinin çok önemli olduğunu belirten Atlı Zabıta Amiri Ömer Kiracı “Böylelikle herkes atları sevebiliyor dokunabiliyor. Agresif atlar olsaydı şehir içinde, meydan ve parklarda bu atlarla görev yapmamız mümkün olmazdı.” dedi.

 

SOSYAL MEDYADA BAHSEDİLEN RAKAMLAR YANLIŞ

 

Özellikle sosyal medyada yer alan atların çok pahalı olması ile ilgili iddialara da yanıt veren Ömer Kiracı; “Sosyal medyada bahsedilen rakamların önemli bir bölümü yanlış. Ayrıca at kiralama işi sadece atların kira bedelinden oluşmuyor. Atların halen kaldığı ahır ve tesislerinin kirası, elektrik, su ve ısınma giderleri ile beslenmeleri, sağlık giderleri, üzerindeki koşumları bir başka değişle her şeyi kiralandı. Belediye bu bedel dışında başka hiçbir ödeme yapmıyor. Ayrıca görev esnasında çok düşük bir ihtimal de olsa atların vereceği zararlar ile atın herhangi bir sebepten ölümü halinde 45 gün içinde ücretsiz olarak yeni atın temini de sözleşme kapsamı içinde. Hal böyle olunca atımızın günlük kirası 40-50 TL arası bir rakama tekabül ediyor.

 

ATLI ZABITA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Atlı Zabıta’nın aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu da belirten Ömer Kiracı: “Atlar beş gün meydan, park ve alanlarda yaptıkları görevler dışında iki gün de sosyal sorumluluk çalışmalarında kullanılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde “Sevgi Evleri”nde kalan çocuklarımıza binicilik eğitimi uzman personelimiz tarafından her hafta veriliyor. Ekiplerimiz Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımızı öğretmenleri ile birlikte alıp Atlı Zabıta’ya getiriyorlar ve gönüllerince eğleniyorlar“dedi.Özel eğitim gören çocuklarımızla da sosyal sorumluluk çerçevesinde ata biniş eğitimi verildiğini belirten Kiracı; “Kadim başkent Konya hayvan sevgisinde de öncü bir şehirdir” Şeklinde konuştu.(Muhammed Esad Çağla)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.