Hayvan yemlerine düzenleme

Hayvan yemlerine düzenleme
Hayvan yemleri, çevreye tehlike oluşturmaması ve hayvansal üretimi olumsuz etkilememesi halinde piyasaya arz edilebilecek.

 Hayvan yemleri, çevreye tehlike oluşturmaması ve hayvansal üretimi olumsuz etkilememesi halinde piyasaya arz edilebilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hayvan yemlerinde istenmeyen maddelerle ilgili hususları belirlemeyi amaçlayan tebliğe göre, yem ancak, güvenilir ve ticari olarak uygun kalitede olması ve amacına uygun olarak kullanıldığında insan sağlığına, hayvan sağlığına ve çevreye tehlike oluşturmaması ve hayvansal üretimi olumsuz etkilememesi halinde piyasaya arz edilebilecek.

Tebliğ ile belirlenen maksimum limitlerin üzerinde istenmeyen maddeleri içeren yemler, güvenilir olmayan yem olarak kabul edilecek. Yemlerde istenmeyen maddeler yüksek seviyede tespit edildiğinde veya maksimum seviye aşıldığı durumda ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yemlerdeki istenmeyen maddelerin kaynağını belirlemek, azaltmak veya yok etmek amacıyla işletmeci ile işbirliğine giderek inceleme yapacak. 

Söz konusu tebliğle, "Yemlerde İstenmeyen Maddeler Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2005/3)" yürürlükten kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.