Hayvanat Bahçesi kışa hazır

Hayvanat Bahçesi kışa hazır
Karatay Hayvanat Bahçesinde kış hazırlıklarına başlandı. Özellikle öğrenci ve çocukların sıkça ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde 80 türde ve yaklaşık 550 üzerinde hayvan barınıyor.

Karatay Hayvanat Bahçesinde kış hazırlıklarına başlandı. Özellikle öğrenci ve çocukların sıkça ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde 80 türde ve yaklaşık  550 üzerinde hayvan barınıyor. Yapılan hazırlıklar çerçevesinde hayvanların barınma koşulları göz önünde bulundurularak iklim ve hava ile uyumlu ısıtma sistemleri ile hayvanların soğuktan korunmaları sağlanıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ali Can, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Karatay Belediyesi bünyesinde bulunan hayvanat bahçesindeki hazırlıkların hız kazandığını ifade ederek,  tropikal iklim de yaşayan hayvanların kışın soğuktan etkilenmemeleri ve korunmaları amacıyla başlatılan hazırlıklar çerçevesinde, hayvanların barındığı kapalı alanlara iklim ve hava ile uyumlu ısıtma sistemlerin kurulduğunu söyledi. Yapılan hazırlıkların tamamlandığını belirten Can, iklimlendirme sisteminde hayvanların sağlığı için en ince ayrıntının bile düşünüldüğünü kaydetti. Yazın sıcaktan bunalan bazı hayvanların su ile serinletildiğini ifade eden Mehmet Ali Can, kışında hayvanlarımızın doğal barınma ortamlarının düşünülerek ısıtma sistemleri oluşturulduğunu belirtti.

Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Ali Can, havaların soğumasıyla birlikte 30 kafese ayrı ayrı ısıtma sistemi kurulduğunu kaydettiği açıklamasında; “Isıtma işlemi hayvanların yapısı düşünülerek ayarlanmaktadır. Bazı hayvanlar çok fazla sıcağa ihtiyaç duyarken bazı hayvanlar ise serin ortamda barınıyor. Buna bağlı olarak iklimlendirme, hayvanların bu tür özellikleri de göz önüne alınarak yapılmaktadır “ dedi.   Can, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi ailesine Babun ve Altınçakal cinslerinin de dahil edildiğini ve adaptasyon sürecinde olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.