Hayvanat bahçesine ziyaretçi akını

Hayvanat bahçesine ziyaretçi akını
Konya'nın tek hayvanat bahçesi olan Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesini, 2014 yılında 155 bin kişi ziyaret etti

Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi 2014 yılında 155 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Binlerce ziyaretçinin ilgi gösterdiği hayvanat bahçesinde 73 türde yaklaşık 550 hayvan bulunuyor. 37 bin metrekare alana kurulu Karatay Hayvanat Bahçesi, kış şartlarına uygun olarak hizmet vermeye devam ediyor. 

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya'nın tek hayvanat bahçesine ilginin her geçen yıl arttığını bildirdi.

Geçen yıl hayvanat bahçesini 155 bin kişinin ziyaret ettiğini vurgulan Hançerli, gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Hançerli, hayvanat bahçesine özellikle çocukların daha çok ilgi gösterdiğine dikkati çekerek, hayvan sevgisinin aşılandığı çocukların bu hayvanları tanımalarının sağlandığını aktardı.

Hayvanat Bahçesi'nin ayrıca bir rehabilitasyon merkezi görevini yürüttüğüne işaret eden Hançerli, doğada yaralı olarak bulunan vahşi hayvanların sağlılığına kavuşması için burada özverili bir çaba sarf edildiğini vurguladı.

Hançerli, bazı hayvanların kar ile ilk kez tanıştıklarını bazı hayvanların ise kardan korktuğunu belirterek, soğuk havalar nedeniyle hayvanların üşümemesi için her türlü önlemin alındığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.