Hayvansever çiftten barınakta düğün

Hayvansever çiftten barınakta düğün
Başkentte sokak hayvanları için yapılan etkinlikte tanışan çift, kurucusu oldukları hayvan barınağında dünyaevine girdi- Davetliler, hayvansever çifte barınaktaki hayvanlar için torbalarca köpek maması getirdi

Ankara'da sokak hayvanları için yapılan etkinlikte tanışan çift, kurucusu oldukları hayvan barınağında dünyaevine girdi. Düğüne katılanlar, hediye olarak barınaktaki hayvanlar için köpek maması getirdi.

Başkentte sokak hayvanlarını besleme etkinliğinde yolları kesişen Volkan Koç ile Canan Kapan, düğün törenlerini Mamak ilçesi İmrahor Mahallesi'nde bulunan "Patiliköy Besleme Odağı"nda yaptı.

Hayvan barınağı, düğün dolayısıyla tüllerle ve rengarenk balonlarla süslendi. Düğüne katılanlar, hediye olarak barınaktaki hayvanlar için torbalarca köpek maması getirdi.

Düğünde doyasıya eğlenen davetliler, getirdikleri köpek mamalarıyla sokak hayvanlarını besledi, bakıma muhtaç köpekleri sevdi. Bir davetlinin geline faraş ve süpürge hediye etmesi ilgi çekti.

- "Eşim ve benim hayalimdi"

Hayvan koruma görevlisi olan Volkan Koç, amaçlarının sokak ve ormanlarda yaşayan hayvanlara dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Sokak hayvanlarının sıkıntılarını anlatan Koç, bu hayvanların sahipsiz olduğunu insanlara duyurmak istediklerini ifade etti. Koç, Patiliköy Besleme Odağı'nda düğün yapmaktan duyduğu mutluluğu "Eşim ve benim hedefimdi, hayalimdi." sözleriyle dile getirdi.

Eşi Canan Kapan ile 5 yıl önce Patiliköy'ü kurduklarını anlatan Koç, "Yol üstü beslemesi yaparak bu hayvanları keşfettik. Kendi hayvanlarımız da var. Canan ile zaten köpekler sayesinde tanıştık. 5 yıl öncesinde bu civardaki, İmrahor Vadisi'ndeki köpekleri beslerken, buradaki köpeklerin gerçekten çok sorunu olduğunu gördük. Yağmurda, karda kışta hep sokaktalardı. Onlara birer ikişer kulübe yapmaya başladık. O şekilde Patiliköy oluştu." diye konuştu.

- "Köpekten korkanlar gelmesin"

Yakın akrabalarının düğüne ilişkin tepkilerini aktaran Koç, şöyle devam etti:

"Yakın akrabalarımızdan, 'Orada düğün mü olur, köpeklerin içinde düğün mü olur, köpekler ısırır, biz nasıl geleceğiz?' şeklinde tepkiler aldık. Çünkü çoğu insan hayvan sevse de hayvanlardan korkuyor ama buradaki arkadaşlarımın, ağabeylerimin, ablalarımın hiçbiri köpeklerden korkmuyor. Dolayısıyla buradaki insanlarla bu ortamda bulunmayı tercih ettim. Düğünümüze köpek korkusundan gelmeyen çok oldu. Biz duyurumuzu o şekilde yaptık, 'köpekten korkanlar gelmesin' dedik."

Davetlilerden takı yerine hediye olarak köpek maması geldiğini belirten Koç, "Çünkü bize takı da taksalar, biz o takıları bozdurup zaten mama alacaktık." dedi.

Aynı zamanda resmi hayvan koruma görevlisi olduğuna dikkati çeken Koç, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 9. Bölge besleme odaklarından biri olan Patiliköy'ün kurulduğu arazinin kendilerine ait olmadığını ve barınak için yetkililerden arazi talep ettiklerini söyledi.

- "Farkındalık yaratmak istedik"

Gelin Canan Kapan da yaklaşık 5 yıl önce yol üstü beslemesiyle çıktıkları yolda, yüzlerce can kurtardıklarını dile getirerek, "Farkındalık yaratmak için düğünümüzü burada yapmak istedik" dedi.

Davetlilerden Özge Ünal, hayatında ilk defa hayvan barınağında bir düğüne katıldığını söyleyerek, "Dünyada da böyle bir şey olduğunu sanmıyorum" ifadesini kullandı.

Düğünün minik katılımcılarından 11 yaşındaki Doğa Ömeroğlu da Patiliköy Hayvan Barınağı'na her hafta gelerek hayvanlara yardım ettiğini, kulübeleri temizlediğini söyledi. Hayvanların mamadan çok sevgiye ihtiyaç duyduğunu belirten Ömeroğlu, "İlk kez barınakta bir düğüne katılıyorum. Çok güzel, bence herkes böyle yapmalı." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.