Hazır olun donacağız: La Nina geliyor

Hazır olun donacağız: La Nina geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'ye La Nina kışı geleceği duyuruldu.

Sıcak havalar yerini soğuk havaya bırakıyor. Önümüzdeki günlerde La Nina kışı bizleri bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin hava durumu verilerine ilişkin son tahminlerini yayınladı. Uzmanların açıkladığı La Nina kışının geleceğinin söylenmesinin ardından araştırmalar yapılmaya başlandı. La Nina kışı, Pasifik Okyanusu'nun ekvatoral bandındaki Okyanus sıcaklığındaki değişimlerin sonucu oluşuyor. Bu sıcaklıkların değişim sonucu ise birkaç sene içerisinde ortaya çıkan, karmaşık bir hava durumu düzeni olarak ifade ediliyor.

SOĞUK HAVALAR GELİYOR

Türkiye'de bu yaz oldukça sıcak ve kurak geçti. Bu sıcaklıkların hemen ardından soğuk havalar iyiden iyiye etkisini göstermeye başladı. Sıcak havaların etkisini kaybetmesinin ardından uzmanlar açıklamalarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye için verilen hava durumu tahminleri bilgisi geldi. Öte yandan soğuk havalarında giriş yapması ile birlikte La Nina kışından söz ediliyor. Uzmanlar, La Nina kışına karşı vatandaşları tedbirli olmaya ve dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Peki, La Nina kışı nedir? İşte, bahsedilen soğuklar hakkında merak edilen o detaylar...

BAHAR YAZ GİBİ GEÇTİ AMA ARTIK KIŞ GELİYOR

Son yılların en sıcak yaz ayları ülkemizde bu sene görüldü. Sıcak ve kurak geçen yazın arkasını soğuk havalar etkisi altına almaya başladı. Kasım ayının gelmesiyle birlikte kış mevsimi kendisini iyiden iyiye gösterdi. Soğuk hava dalgaları Türkiye'ye yakın zamanda giriş yapacak. Uzmanlar, La Nina kışı hakkında çeşitli uyarılarda bulunarak vatandaşları dikkatli olması konusunda uyarıyor.

La Nina kışı güçlü rüzgarların Okyanus yüzeyinde bulunan sıcak suyu Güney Amerika'dan uzak taraflara doğru üflemesi ile meydana geliyor. Öte yandan La Nina soğukları küresel iklimi doğrudan doğruya etkiliyor. Ayrıca normal hava koşullarını bozmasının yanı sıra birçok yerde şiddetli fırtınalara yol açabiliyor. Sıcak hava dalgalarının ülkemizde etkili görülmesinin ardından, Kasım'ın gelmesi ile soğuk hava dalgaları da bekleniyor. İçlerinden en etkili olan La Nina kışının, ülkemizde yakın zamanda görülmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.