Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan:

Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan:
"Hükümete, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum; eğer faizler bir emirle, kararla düşürülüyorsa tartışmaya gerek yok. Devletin elinde Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank var. Bir emir verin, faizleri düşürsünler hatta mümkünse faizsiz kredi versinle

TBMM (AA) - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Hükümete, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum; eğer faizler bir emirle, kararla düşürülüyorsa tartışmaya gerek yok. Devletin elinde Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank var. Bir emir verin, faizleri düşürsünler hatta mümkünse faizsiz kredi versinler." dedi.

Tan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın banka faizlerine ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

Ekonominin sıkıntılı olduğunu, iyi olmayan ekonomik durumun üstünün yapay rakamlarla örtülmeye çalışıldığını öne süren Tan, yatırım, sanayi, üretim ve ihracata dayalı program yerine inşaat ekonomisine yönelik program uygulandığını savundu.

Banka faizleri konusu her gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bankacıları, finans kuruluşlarının yöneticilerini azarladığını savunan Tan, "Hükümete, Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunuyorum; eğer faizler bir emirle, kararla düşürülüyorsa tartışmaya gerek yok. Devletin elinde Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank var. Bir emir verin, faizleri düşürsünler hatta mümkünse faizsiz kredi versinler." diye konuştu.

Tan, meselenin bu kadar basit olmadığını, faizlerin kararlarla, emirlerle düşürülemeyeceğini vurgulayarak, "Özel bankalara gücünüz yetmiyor, o zaman toplayın devlet bankalarının yönetim kurullarını bir emir verin faizleri indirin, hatta mümkünse sıfırlayın. Resmen halkın önünde tiyatro oynanıyor. Bu işlerin sorumlusu hükümet değilmiş gibi bu işler ekonomideki yapısal yanlışlardan, meselelerden meydana gelmiyormuş gibi halkın gözünü boyayan bir faiz edebiyatıdır gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütü DEAŞ militanlarının Rakka'dan bir diğer terör örgütü YPG ile yaptığı anlaşmayla tahliye edilmesinin hatırlatılması üzerine de Tan, DEAŞ'ın uluslararası güç odaklarının organize ettiği yapay bir örgüt olduğunu ve işi bitince tahliyesinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Tan, "Bu örgüt Ortadoğu'daki rolünü üstlendi, yerine getirdi. Şu anda da tekrar dağılma sürecine girdi. Bu anlaşmalar Rakka'da oldu, Musul'da oldu, Felluce'de oldu, Kerkük'te oldu. Kimler bunları oraya getirdilerse, ne rol üstlendirdilerse o rol bitti, çekiliyorlar. Bunların yönetici kadrolarının büyük kısmının, kafa kesme, infaz sahnelerinde rol alan, bir İngiliz'den daha iyi İngilizce konuşan insanların Ortadoğulu olmadıkları, görevli ajanlar olduklarını düşünüyorum. Rakka'da da bir operasyon yaptılar, çok fazla önemli de değil." ifadelerini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.