HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temelli:

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temelli:
"Nevruz bayramını kutlamayı engellemek, aslında doğaya insanlığa ve bütün bu yaşam mücadelesine karşı olan bir zihniyetin ortaya koyabileceği bir şeydir"

TEKİRDAĞ (AA) - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, "Nevruz bayramını kutlamayı engellemek, aslında doğaya insanlığa ve bütün bu yaşam mücadelesine karşı olan bir zihniyetin ortaya koyabileceği bir şeydir" dedi.

Ergene ilçesindeki Sağlık Mahallesi'nde bir araya gelen ve aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli ve HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş'ın da bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup nevruz kutlamasının yasaklanmasına tepki gösterdi.

Temelli, grup adına yaptığı açıklamada, nevruzun aslında bütün doğanın uyanışı ve yaşama yeniden merhaba denilen gün olduğunu söyledi.

Nevruz'un Orta Doğu ve Kafkas halklarının doğa ile buluşma günü olduğunu belirten Temelli, şöyle konuştu:

"Nevruz bayramını kutlamayı engellemek, aslında doğaya insanlığa ve bütün bu yaşam mücadelesine karşı olan bir zihniyetin ortaya koyabileceği bir şeydir. Dolayısıyla bu bayramın yasaklanmasını kınıyorum."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, Edirne Caddesi'nden HDP Ergene İlçe Başkanlığı binasına kadar yürüdü. Grup burada olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.