Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş:

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş:
"Allah her birimizi farklı farklı yaratmış. Bu suç değil, günah değil. Türk, Türkülüğüyle Türkçesiyle kıymetli ve güzeldir. Kürt, Kürtlüğüyle, Kürtçesiyle kıymetli ve güzeldir"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Allah her birimizi farklı farklı yaratmış. Bu suç değil, günah değil. Türk, Türkülüğüyle Türkçesiyle kıymetli ve güzeldir. Kürt, Kürtlüğüyle, Kürtçesiyle kıymetli ve güzeldir" dedi.

Demirtaş, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap etti

Konuşmasında HDP'nin gerçekleştirmek istediği amaçlara değinen Demirtaş, "Bu ülkede akan kan durmalı, bu ülkede herkes diliyle, inancıyla ana diliyle yaşamalı. 7 Haziran’da meydan meydan dolaşıp bütün Türkiye’ye bu mesajı verdik" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların silah ve tehditle korkutulamayacağını dile getiren Demirtaş, "Bütün Türkiye şunun farkına varsın; Ülkemizde inancı kimliği, tarihi, dili, geçmişi, yaşam tarzıyla, ibadetiyle farklı farklı topluluklar, halklar var ve bunlar bir arada yaşayacaklarsa hiçbirini inkar edemezsiniz, hiçbirini tehditle, silahla korkutarak dize getiremezsiniz" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, şunları kaydetti:

"Biz diyoruz ki Allah her birimizi farklı farklı yaratmış. Bu suç değil, günah değil. Türk, Türkülüğüyle Türkçesiyle kıymetli ve güzeldir. Kürt, Kürtlüğüyle, Kürtçesiyle kıymetli ve güzeldir. Bunların ne birbirine düşman olmasına ne de nefret edip kırmasına gerek var. Ne birini inkar edebilirsiniz ne diğerini. Kardeşlik birinin köleliği üzerine kurulamaz. Onun adı kardeşlik değildir. Bir kardeşe tırnak muamelesi yapıp sen uzadıkça seni keserim demek kardeşlik değildir. Etle tırnak olmayacağız. Ya hep birlikte et olacağız ya hep birlikte tırnak olacağız. Niye biz tırnak oluyoruz sen et oluyorsun kardeşim." 

Demirtaş’ın konuşmasının ardından miting sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.