HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:
"Bu topraklara barış gelecek, akan kan duracak ve mutlaka silahlar susacak. Biz istiyoruz ki şu dakikada olsun. Bunun için uğraşıyoruz" -"Türk'ün de Kürt'ün de ana ve babası ağlamasın diye uğraşıyoruz. Bedeli neyse hepimiz ödeyeceğiz ancak bizden sonraki

DİYARBAKIR (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu topraklara barış gelecek, akan kan duracak ve mutlaka silahlar susacak. Biz istiyoruz ki şu dakikada olsun. Bunun için uğraşıyoruz" dedi.

Demirtaş, Sümer Park'ta düzenlenen "Avrupa Sol Partiler Dayanışma Konferansı"nda yaptığı konuşmada, konferansta verilen dayanışma mesajının, halk adına çok önemli bir duruş olarak tarihe geçeceğini söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun insanlığa ve hak ihlallerine ilişkin işlenen suçların asla kabul edilmemesi gerektiğini belirten Demirtaş, düşen ateşin büyük olduğunu, ateşin önce anne ve babaların yüreğini yaktığını ifade etti.

Demirtaş, barışın yalvarmayla olmayacağı belirterek, "Bizden bunu bekleyenler yanılırlar. Boyun bükmeyle, diz çökmekle asla barış olmaz. Kendi davasının, taleplerinin ve halkının özgürlük mücadelesinin arkasında dimdik durarak ancak barış gelir. Barış, özgürlük, adalet ve eşitlik içermiyorsa, köleliğin diğer adıdır. 'Kölelik' adı altında sahte barışlarla artık bu topraklarda halkın kandırılmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kalıcı barış için bütün halkı birleşmeye davet ettiğini aktaran Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bedeli neyse ödedik, ödemeye de devam ederiz. Ben de ailem de arkadaşlarım da çocuğumuzla ve neyimiz varsa her şeyimizi ortaya koyduk. Dayanışmayla dimdik ayakta durarak kendi yaralarımızı kendimiz saracağız. Bu topraklara barış gelecek, akan kan duracak ve mutlaka silahlar susacak. Biz istiyoruz ki şu dakikada olsun. Bunun için uğraşıyoruz. 'Başka ana ve baba ağlamasın' diye elimizden geleni yapıyoruz. Ankara'dakiler de ağlamasın. İstanbul'dakiler de ağlamasın. Hiçbir ana baba ağlamasın. 'Türk'ün de Kürt'ün de ana ve babası ağlamasın' diye uğraşıyoruz. Bedeli neyse hepimiz ödeyeceğiz ancak bizden sonraki nesiller artık özgür yaşayacak. Bu topraklarda korkmadan gerçek barış ve demokrasi inşa edecekler. Bu dönem öylesine tarihi bir dönemdir."

Sınır hattında yaşanan gelişmelere değinen Demirtaş, sınırdan Türkiye'ye karşı PYD'nin "bir kurşun ve taş atmadığını" ileri sürdü.

Almanya Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger de barışçıl bir dönem için mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, Alman hükümetinin de barışın gelmesi konusunda büyük sorumluluğu olduğunu söyledi.

Konferansa, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Avrupa'dan gelen bazı partililer katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.