Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:

Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:
"Müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesini istemiyoruz"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesini istemediklerini söyledi.

Kerestecioğlu, TBMM HDP Grup Yönetim Salonunda, Ankara Kadın Platformu üyelerinden bir grubu kabul etti.

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bugün Meclis gündemine getirilmesinin planlandığını belirten Kerestecioğlu, kadınların bu düzenlemeye karşı olmasına rağmen, bu tasarının yasalaşması için "inadın devam ettirildiğini" söyledi. Kerestecioğlu, "Kadınlarla inatlaşan hiçbir iktidar kazanamaz." dedi.

Meclis kapısında bu tasarıyı protesto eden bazı kadınların bugün gözaltına alındıklarını ifade eden Kerestecioğlu, "Kadınların öfkesiyle gideceksiniz. Bu kadar çok kadın bu yasaya karşı çıkıyor. Bunların içinde muhafazakar kadınlar da var. Bütün seslere hala kulaklarını tıkayıp, kadınlarla inatlaşmaya devam ediyorlar. Bu ülkenin yurttaşlarına hiçbir alanda kulaklarınızı tıkamayın." diye konuştu.

Müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesinin gereklilik ya da zorunluluk olmadığını belirten Kerestecioğlu, "Biz, müftülüklere nikah kıyma yetkisi verilmesini istemiyoruz. Erdoğan, kadınlarla inatlaşıyor. Biz daha önce bu hakları nasıl mücadele ederek kazandıysak, bundan sonra bu hakları geri vermemek için ya da Meclis çoğunluğuyla geçirseler bile, etkilerini ortadan kaldırmak ve iptal ettirmek için elimizden geleni yapacağız." değerlendirmesini yaptı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.