Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:

Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:
"Adeta yeni bir muhalefet partisi rolüne soyunup, Erdoğan'ın 'yok vahşi kapitalizm, yok böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum, yok şehre ihanet ettik' sözleriyle bir film çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Bu filmin adı eğer 'ihanetin bedeli' ise tamam, yok

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Adeta yeni bir muhalefet partisi rolüne soyunup, Erdoğan'ın 'yok vahşi kapitalizm, yok böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum, yok şehre ihanet ettik' sözleriyle bir film çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Bu filmin adı eğer 'ihanetin bedeli' ise tamam, yok 'Allah affetsin' ise hayır, bunu kabul etmiyoruz." dedi.

Kerestecioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İstanbul'a ihanet ettik. Ben de sorumluyum." sözlerini eleştirdi. Bu sözlerin ardından Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini savunan Kerestecioğlu, bir film çevriliyorsa burada ihanetin de bedeli olması gerektiğini ifade etti.

AK Parti'nin oylarının düştüğünü ileri süren Kerestecioğlu, "Adeta yeni bir muhalefet partisi rolüne soyunup, Erdoğan'ın 'yok vahşi kapitalizm, yok böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum, yok şehre ihanet ettik' sözleriyle bir film çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Bu filmin adı eğer 'ihanetin bedeli' ise tamam, yok 'Allah affetsin' ise hayır, bunu kabul etmiyoruz. Madem bir ihanet var, gelin hep birlikte değerlendirelim. Bu hafta Genel Kurula İstanbul ile ilgili bir araştırma önergesini taşıyacağız. Gelin bu önergeyi kabul edin, İstanbul şimdiye kadar nasıl zarar görmüş, kent planı nasıl ihlal edilmiş, bundan sonra nasıl engellenir araştıralım." diye konuştu.

İktidardakilerin yaptıklarından sorumlu olduğunu anlatan Kerestecioğlu, yapılanların bedelinin ödenmesi gerektiğini söyledi.

Vedat Türkali'nin "İstanbul" şiirinden dizeler okuyan Kerestecioğlu, İstanbul'u savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Basın mensuplarının AK Parti'li bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin sorusu üzerine Kerestecioğlu, yolsuzluklar veya haksızlıklar dolayısıyla bu istifalar isteniyorsa, burada yargının devrede olması gerektiğine işaret etti. Seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğinin altını çizen Kerestecioğlu, "Bütün bunlardan, sadece Kadir Topbaş sorumluymuş gibi ya da yarın Melih Gökçek istifa etse o sorumluymuş gibi davranacaklar. İşte bu hakikaten halkla yeni bir buluşma yaratmanın yöntemidir. Şimdi, iktidar yerine yeni bir muhalefet tarzı yürütmeye başladılar." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.