Hdp İstanbul Milletvekil Kaya:

Hdp İstanbul Milletvekil Kaya:
"(28 Şubat bin yıl sürmedi) diye sevinemedik. Zira darbeci zihniyet en zalim şekilde zulmünü hala sürdürüyor"

TBMM (AA) - HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, "(28 Şubat bin yıl sürmedi) diye sevinemedik. Zira darbeci zihniyet en zalim şekilde zulmünü hala sürdürüyor." iddasında bulundu.

Kaya, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün 28 Şubat "postmodern" darbesinin yıl dönümü olduğunu belirtti.

Türkiye'de her dönem insanların bir kısmının kimliği, ana dili ya da inancı sebebiyle ötekileştirilmeye ve hiçleştirilmeye çalışıldığını öne süren Kaya, 28 Şubat sürecinde de özellikle başörtülü kadınların yok sayıldığını söyledi.

Onbinlerce kadının bu ideolojik bağnazlığın zulmüne maruz kaldığını, eğitimini tamamlayamadığını, mesleğini yapamadığını anımsatan Kaya, "Kadınların özgür iradeleriyle tercih ettikleri yaşam tarzı erkek egemen ve ideolojik bağnazlıkla değiştirilmeye, bastırılmaya çalışıldı." dedi.

Kaya, kadınların bunlara rağmen yıllarca mücadelelerini sürdürdüklerine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Başörtülü olarak kamuda çalışmak, başörtülü polis, asker olmak bizler için bir hayaldi. Bunun için çok büyük bedeller ödedik. İnsanların hayatlarına müdahale edildi ve aileleriyle birlikte bedel ödemeye mahkum edildiler. Bu ülkede başörtülü kadınlar da özgürce eğitim alabilsinler, eşit şekilde kamu hizmetinden yararlansınlar diye taleplerimizi ifade ettiğimiz için yıllarca mahkeme koridorlarında yargılandık, hapis yattık. Lise öğrencisi kızlarımla birlikte idamlarla yargılandık.

Bakıyoruz, 15 yıllık bir AKP iktidarından sonra bugün yine imam hatipli gençler sadece halay çektiler diye teröristlikle itham ediliyor ve bedel ödemeye mahkum ediliyor. Bu ikisinin arasındaki zihniyet farkı nedir? Bugün kendilerini demokrat, muhafazakar diye tanımlayan AKP iktidarında yatak odama müsait olmadığım bilindiği halde saldıranlar, taciz edenler arasında nasıl bir zihniyet farkı var?"

Hüda Kaya, başörtülü veya başörtüsüz kadınların bugün de hem yaşamın içinde hem cezaevlerinde zulümlerden, şiddetten, tacizlerden, katliamlardan dolayı nefes alamaz durumda olduğunu belirterek, "28 Şubat bin yıl sürmedi diye sevinemedik. Zira darbeci zihniyet en zalim bir şekilde zulmünü hala sürdürüyor." iddasında bulundu.

28 Şubat sürecinde imam hatip lisesi öğrencisi kızının bir radyo programında Şuara Suresi'nin 227. ayetini okuduğu için yargılandığını ve 2 yıl civarında hapis cezası aldığını anımsatan Kaya, "Bütün zalim darbe süreçlerini yaşatan, dayatan, sürdürenler için bu ayet bugün yine çok anlamlı, çok güncel. Bu ayeti yine bugünkü bu zihniyete, o darbeci zihniyetlere, o zulüm ve dayatmacı zihniyetlere tekrar ifade ediyorum; (Zalimler yakında nasıl bir devrimle devrileceklerini göreceklerdir.)" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.