HDP İzmir Milletvekili Doğan:

HDP İzmir Milletvekili Doğan:
"Diyanetin gelecek dönemde bütçesiz bir kuruma dönüştürülmesi, anayasal kurum olmaktan da çıkarılması Alevilerin temel amacıdır"

TBMM (AA) - HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Diyanetin gelecek dönemde kesinlikle bütçesiz bir kuruma dönüştürülmesi, anayasal kurum olmaktan da çıkarılması Alevilerin temel amacıdır" dedi.

Doğan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, YÖK üyesi Hayati Develi'nin bir kitabında "Aleviliği toplum nezdinde küçük düşürücü" ifadeler kullandığını savundu.
Doğan, "Bu ifadeler şöyledir: 'Kötü ayin yapan kızılbaşlar, Allah onları kıyamete kadar aşağılık ve adi etsin.' Bu, nefret suçudur. Anayasa suçu işlemiştir. Anayasa işleyen bir YÖK üyesinin görevi sürdürmesi mümkün değildir" dedi.
Müslüm Doğan, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, Develi'nin YÖK üyeliğinden alınmasını ya da istifa ettirilmesini istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesine değinen Doğan, "Çok ciddi bir bütçe Diyanete ayrılmıştır. Diyanetin gelecek dönemde kesinlikle bütçesiz bir kuruma dönüştürülmesi, anayasal kurum olmaktan da çıkarılması Alevilerin temel amacıdır" ifadesini kullandı.

Gazetecilerin "Başbakan, fezlekelerin Meclise gönderildiğini söyledi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Doğan, bunun siyasi sürece katkıda bulunmayacağını, süreci daha da karmaşıklaştıracağını ileri sürdü.

Doğan, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa süreciyle ilgili referanduma gidilmesi iyi olur şeklinde algılanacak bir açıklaması oldu. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Bu partinin bir renk körlüğü meselesi var. Yeterince renkleri algılayamıyorlar. Bizi de algılayamadılar henüz. Bu tavırlarının özellikle çeşitli konularda AKP hükümetinin yanında yer almaları, MHP'nin bu süreçteki tavrını açıkça ortaya koymaktadır. Renk körlükleri bize karşı devam ediyor."

Doğan, kendilerinin her şeye rağmen demokratik zeminleri zorlayacaklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.