HDP milletvekilleri Yıldırım ve Özkan ifadeye çağrıldı

HDP milletvekilleri Yıldırım ve Özkan ifadeye çağrıldı
HDP Muş milletvekilleri Yıldırım ve Özkan, "terör örgütünün propagandasını yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından hazırlanan fezleke nedeniyle ifadeye çağrıldı

HDP Muş milletvekilleri Yıldırım ve Özkan, "terör örgütünün propagandasını yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından hazırlanan fezleke nedeniyle ifadeye çağrıldı.

Alınan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin anayasada değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından hazırlanan fezlekeler, ilgili savcılıklara ulaşmaya başladı.


Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP milletvekilleri Ahmet Yıldırım ve Burcu Çelik Özkan, hakkında hazırlanan fezlekelerde yer alan atılı suçlarla ilgili soruşturmayı başlattı.

Milletvekilleri Yıldırım ve Özkan, savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. Söz konusu milletvekilleri hakkında "Terör örgütünün propagandasını yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından fezleke hazırlanmıştı.

-Özkan'ın köy korucularına yönelik sözleri


HDP Milletvekili Özkan hakkında hazırlanan fezlekeler arasında 8 Haziran'da partisince düzenlenen seçim kutlamasında köy korucularına yönelik sarf ettiği sözler de yer alıyor.

Özkan, konuşmasında köy korucularına, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi (kalaşnikof silahı) size çevirmesini çok iyi biliriz." ifadesini kullanmıştı.

Savcılık, milletvekili Özkan'ın söz konusu konuşmasında suç unsuru tespit ederek, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.