HDP MYK üyeleri Cizre'yi ziyaret edecek

HDP MYK üyeleri Cizre'yi ziyaret edecek
ANKARA (AA) - HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleri, 22 Mart'ta Şırnak'ın Cizre ilçesine ziyaret gerçekleştirecek. HDP MYK'dan yapılan...

ANKARA (AA) - HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve milletvekilleri, 22 Mart'ta Şırnak'ın Cizre ilçesine ziyaret gerçekleştirecek.

HDP MYK'dan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'nin son dönemde büyük acılar yaşadığı belirtilerek 14 Aralık 2015’ten sonra ilçede 5 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Cizre'de nevruzun geçmiş yıllardaki gibi kutlanabileceği bir ortam bulunmadığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

"Bizler Cizre halkının yaşadığı acıları paylaşmak, onlarla nevruz günlerinde birlikte olmak için kurumlarımızın ve bileşenlerimizin eş genel başkanları, MYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikte 22 Mart’ta Cizre’yi ziyaret edeceğiz.
Bu ziyarete Cizrelilerle buluşmak isteyen halkımızı davet ediyoruz. Hep birlikte Cizre halkıyla buluşalım, acıları paylaşalım, zulme karşı birlikte yeni bir yaşamı kuralım."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.