HDP "Panama belgelerinin" araştırılmasını istedi

HDP "Panama belgelerinin" araştırılmasını istedi
TBMM (AA) - HDP, "Panama belgelerinde" bulunan olayların ülkemiz açısından araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.HDP Grup...

TBMM (AA) - HDP, "Panama belgelerinde" bulunan olayların ülkemiz açısından araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, "Panama belgeleri" isminin toplamda 11 milyon belgeye verilen isim olduğu belirtildi. Dünyadaki eşitsizliğin bir benzerinin de Türkiye'de yaşandığının savunulduğu gerekçede, gelir dağılımındaki adaletsizliğin 2002 yılından bu yana hızla arttığı ve vergi adaletsizliğinin ülkemiz açısından büyük bir toplumsal sorun olduğu kaydedildi.

Gerekçede, "Panama belgeleri, tüm danyada olduğu gibi ülkemizde de etik, yasal ve siyasi açılardan gerekli incelemelerin yapılarak kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir." ifadesi kullanıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.