HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayhan:

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayhan:
"Sokağa çıkma yasaklarından dolayı çocukların eğitim hakkı ihlal ediliyor"

TBMM (AA) - HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, "Sokağa çıkma yasaklarından dolayı çocukların eğitim hakkı ihlal ediliyor." dedi.

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, eğitimin vazgeçilmez temel bir hak olduğunu ve bunun Anayasa ile güvence altına alındığını belirtti.

Sokağa çıkma yasaklarından dolayı çocukların eğitim hakkının ihlal edildiğini savunan Ayhan, çocukların hak kaybının telafi edilmesi için kanun teklifi hazırladıklarını ve bunu yakın zamanda Meclis Başkanlığına sunacaklarını söyledi.

Birçok merkezde sokağa çıkma yasaklarının halen devam ettiğine dikkati çeken Ayhan, bu sürede 300 bine yakın öğrencinin eğitim hakkından mahrum bırakıldığını ileri sürdü. Yaşanan mağduriyete ilişkin HDP olarak girişimlerde bulunduklarını ifade eden Ayhan, bunların da sonuçsuz kaldığını anlattı.

Ayhan, TEOG'a girecek olan 8. sınıf öğrencilerine sınavsız geçiş hakkının sağlanmasına ilişkin kanun teklifi hazırlayacaklarını söyledi ve konunun siyaset üstü ele alınmasını istedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.