Hdp Sözcüsü Baydemir:

Hdp Sözcüsü Baydemir:
"(IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum) Kürt halkının sandık başına gitmesi, 'iradesi nedir açığa çıksın' diye bir çabanın içerisine girmesi neden Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir beka sorunu olsun, neden düşmanlık olsun?"

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı referanduma ilişkin, "Kürt halkının sandık başına gitmesi, 'iradesi nedir açığa çıksın' diye bir çabanın içerisine girmesi neden Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir beka sorunu olsun, neden düşmanlık olsun?" sorusunu yöneltti.

Baydemir, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin kendi iktidarının bekasını sürdürmek için hem içeride hem de dışarıda Kürt düşmanlığı üzerinden bir savaş politikası sürdürdüğünü iddia etti.

Bugün Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) toplanacağını, yarın da olağanüstü şekilde TBMM'nin toplanacağını belirten Baydemir, "Ne için? Ne oluyor? Kürt halkı referanduma gidiyor. Kürt halkının sandık başına gitmesi, 'iradesi nedir açığa çıksın' diye bir çabanın içerisine girmesi neden Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir beka sorunu olsun, neden düşmanlık olsun?" ifadelerini kullandı.

Osman Baydemir, Kürtlerin referanduma gitmekle kimseye savaş açmadığını savunarak, şunları kaydetti:

"Kimsenin toprağına, hakkına ve hukukuna göz dikmiyorlar. Daha referandumun sonucunun ne olduğu belli değil. Referandumda sonuç ne çıkarsa çıksın oradaki siyasi iradenin daha nasıl karar alacağı belli değil. Ama savaş tezkeresi çıkarılmak isteniyor. Zaten sınır dışı operasyon tezkeresinin hükmü geçerli. Böyle bir tezkereye şu an da hukuken de ihtiyaç yok. Bütün bunlar neden, tehdidin boyutunu yükseltmek için. Tehdit, şantaj ve savaş bugüne kadar bu ülkenin hangi sorununu çözdü de bu sorununu da çözecek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.