HDP'den Çavuşoğlu ve Sarı hakkında gensoru önergesi

HDP'den Çavuşoğlu ve Sarı hakkında gensoru önergesi
TBMM (AA) - HDP, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında gensoru önergesi verdi.Çavuşoğlu...

TBMM (AA) - HDP, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında gensoru önergesi verdi.

Çavuşoğlu hakkındaki önergenin gerekçesinde, Türk dış politikasının Cumhuriyet tarihi boyunca en derin krizleri, Arap ayaklanması ve Suriye iç savaşıyla yaşamaya başladığı ifade edildi.

Libya, Mısır, Tunus'ta beliren ve büyük değişimleri getiren ayaklanmaların AK Parti Hükümetince doğru okunamadığı, Avrupa Birliği ile 2000'li yılların başında başlayan üyelik müzakerelerinin Hükümetin yanlış politikaları neticesinde durma noktasına geldiği öne sürülerek, Suriye politikasına ilişkin eleştirilerde bulunuldu.

Gerekçede, "İlke siyasetinden mahrum, kıvrak ve içi boş bir dış siyaset Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında oldukça itibarsız bir ülke konumuna sokmaktadır" görüşü savunuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı hakkında gensoru önergesinin gerekçesinde de Sur ve Silopi için acele kamulaştırma kararının mağduriyetler yarattığı öne sürüldü.

Türkiye genelindeki kentsel dönüşümlerde yurttaşların mağdur edildiği ve sermaye için rant alanı yaratıldığı, kentsel dönüşümlerin kültüler ve insani dejenerasyona sebep olduğu iddia edilen gerekçede, RES ve HES'ler aracılığıyla doğadaki sömürü düzeyinin arttığı görüşü savunuldu.

Gerekçede, Sarı'nın tüm bu kararlarda birincil derecede sorumluluğu bulunduğu ifadesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.