HDP'den çözüm süreci itirafı

HDP'den çözüm süreci itirafı
HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Çözüm sürecine zarar vermemek için aldıkları yeni kararı açıkladı.

Pervin Buldan, İmralı görüşmesi sonrası yaptıkları açıklamaların bazen sürece zarar verdiğini belirterek, bundan sonra ayda bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Hükümetle ortak açıklama yapmak istiyoruz

Hükümetle ortak açıklama yapmak istediklerini ifade eden Buldan, İmralı'da görüşen devlet heyetinin genişleyeceğini ve müzakerelere geçilmesi durumunda mesajı Öcalan'ın vereceğini anlattı.

Ayda bir açıklama yapacağız

Çözüm sürecinde yeni aşamaya geçilmesi ile birlikte önemli kararlaşmalar yaşanıyor. Gözler Kandil'de KCK yetkilileri ile temaslarda bulunan Sırrı Süreyya Önder, Leyla Zana ve Hatip Dicle'nin yapacağı açıklamaya çevrilirken HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, görüşmelerde yeni formatı açıkladı.

İmralı'ya sık sık gidilecek

Buldan, bundan sonra İmralı'ya sık sık gideceklerini ancak gidişlerini duyurmayacaklarını, görüşmeye ilişkin ayda bir açıklama yapacaklarını söyledi. Buldan, Öcalan'ın sürece ilişkin hazırladığı taslağın 4 sayfadan oluştuğu, ilk maddenin kadınlara ilişkin olduğunu belirtti. Buldan, “Kadınların yaşadığı sorunları aşma konusunda hangi önlemler alınacak ve hükümet, devlet bu konuda hangi paketleri çıkaracak. Bütün bunlar Sayın Öcalan’ın gündeminde olan meselelerdir. Ve hazırlamış olduğu taslakta da önemli bir maddedir" dedi.

İmralı'ya gidiş tarihleri açıklanmayacak

Bundan sonraki süreçte çok seri toplantıların başlayacağını söyleyen Buldan, sık sık İmralı'ya gideceklerini fakat gidecekleri günleri basına söylemeyeceklerini belirtti. Buldan, ziyaretler sonrasında da açıklama yapmayacaklarını vurguladı.

Ortak açıklama vurgusu

Buldan, kamuoyunun sürecin nasıl bir barış sürecine evrileceği konusunda merak içinde olduğunu belirterek, "Dolayısıyla çok gizli kapaklıda değil zaman zaman açıklama yaparak fakat bu açıklamalarında ortak açıklamalar olması konusunda bizim böyle bir isteğimiz var. Artık hükümetle ortak yapabilmeliyiz açıklamalarımızı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.