HDP'den Eroğlu hakkında gensoru önergesi

HDP'den Eroğlu hakkında gensoru önergesi
TBMM (AA) - HDP, başta hidroelektrik santraller olmak üzere Cerattepe, Yeşil Yol, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer büyük projelerde ekolojik yıkım gerçekleştirildiği...

TBMM (AA) - HDP, başta hidroelektrik santraller olmak üzere Cerattepe, Yeşil Yol, Kuzey Marmara Otoyolu ve diğer büyük projelerde ekolojik yıkım gerçekleştirildiği belirtilerek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hakkında gensoru önergesi verdi.

Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel'in imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, söz konusu projelerde ekolojik yıkım gerçekleştirildiği ileri sürülerek, Bakan Eroğlu hakkında Anayasa’nın 98'inci ve 99'uncu, TBMM İçtüzüğü’nün 106'ıncı Madde'leri uyarınca gensoru açılması istendi.

Gensorunun gerekçesinde, kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde inşa edilmeye çalışılan HES’lerin, doğanın dengesine çok boyutlu bir müdahaleye denk geldiğinden, büyük bir ekolojik yıkımın esasını teşkil ettiği, HES adı altında yapılan müdahalelerle doğa katliamları gerçekleştirildiği savunuldu.

Artvin Cerattepe yapılmaya çalışılan maden faaliyetinin de doğayı olumsuz etkilediğine işaret edilen gerekçede, Bakan Eroğlu'nun açıklamalarının sermayeden ve ağaç kesiminden yana tutum alacağını ortaya koyduğu kaydedildi.

Kuzey Marmara Otoyolu ile Karadeniz'deki Yeşil Yol projelerinin de doğaya zarar veren rant odaklı çalışmalar olduğu belirtilen gerekçede, "Su ve Ormandan sorumlu bir bakanın yüzlerce yılda oluşmuş ekolojik dengeyi bozan ağaç kesimleri ve orman kıyımları karşısında 'Yerine 3 tane dikeriz' yaklaşımıyla sorunlara çözüm bulmadığı, bulunduğu makamın gereğini ve sorumluluğunu yerine getirmediği ve getiremeyeceği ortadır." ifadesine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.