Uğur Özteke

Uğur Özteke

HDP’li okurumuz bakın ne diyor

HDP’li okurumuz bakın ne diyor

Norveç’ten bizi kınayan, hakkını dahi helal etmeyen HDP’li okurumuz bakın ne diyor

 

Gazete ve şahsımız olarak bu şehirde yaşayan, sevse de sevmese de, saysa da saymasa da, kabul etse de etmese de, ya da sadece merakından bizleri takip eden tüm okurlarımıza insan olarak saygı duyar görüşlerine de yasal çerçevesi içerisinde yer vermeye çalışırız.

Tabii yeri geldiği zaman diğer yerel etkenleri de burada sizlere samimi olarak itiraf ederiz.

İşte önceki gün gece yarısı sahur hazırlığı yaparken Norveç’ten bizi takip eden bir okurumuzdan mail geldi. Cep telefonumuzdan açıp okuduk. Herhalde gecenin mahmurluğu ve bizim yorgunluğumuz diyerek maili dün sabaha bıraktık. Sabahta ilk konuklarımızı uğurladıktan sonra o maili tekrar açtık.

Norveç’teki Konyalı Fahri Işık Bey mailine şöyle giriyordu; 

“Sizi kınıyorum bir Müslüman olarak ve hakkımı helal etmiyorum‏…

Selam Uğur Bey,

Bugün bir yazınızı okudum ve gerçekten kırıldım ve üzüldüm ve bir hemşerin ve din kardeşin olarak seni kınıyor ve hakkımı helal etmiyorum. Evet ben HDP’ye oy verdim ve HDP’liyim. Konyalıyım ve Müslümanım elhamdülillah. Bu mübarek günde bunları yazıyorum ve zaman ayırıyorum sizi uyarmak için.

HDP’ye oy vermek neden vatan hainliği oluyor anlam vermiş değilim.

Ben hiçbir Kürdü görmedim, Türkler Kürtçe öğrenmek zorunda kalacak ve kürtlüğü kabul edecek diye. Kürtler ne istiyor anadilde eğitim, hatta Kürdistan ülkesinin bağımsızlığını bile isteyebilirler. İslami olarak buna karşı çıkılması ancak ümmet birliğinden, Müslümanların parçalanmaması açısından karşı çıkılabilir.

***

Aslında taa Norveç’ten bizi takip eden kızan, kendileri ifade ettiği gibi “bize vakit ayırıp sayfalarca görüşünü yazan” Sayın Fahri Işık Bey’in her satırını sizlerle paylaşmak isterdim.

İsterdim çünkü bizim yazımızdan ne anlaşıldığını, ne anlaşılmak istendiğini ve nasıl cevap verildiğini herkes okusun diye.

Ancak Fahri Bey’in yukarıdaki satırlarının bile bazı kısımlarını ve de yazının buradan sonraki büyük bir kısmını yayınlayamıyoruz.

Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bile ırkçılık suçlaması yapan Fahri Bey, bizi ırkçı diye suçluyor. Çok mu?

Hadi diyelim Fahri Bey suçladı. Suçlayabilir kendisini ilgilendirir. Ama bizde yazıyı buradan sizlerle paylaşırsak yasa gereği o suça ortaklık etmiş oluruz.

***

Biz hararet olmadıkça her görüşe yer veriyoruz. Yazılarımızın altına yapılan tüm yorumlarda bize yapılan haksız eleştirilere bile “peki” diyoruz. Çünkü o okur böyle düşünmüş diyoruz. Bu bizim farkı olduğuna inandığımız Konya’nın güzelliği diyoruz.

Ama Fahri Bey’in inanılmaz farklı ve derin görüşlerini ilk okuduktan sonra o günkü yazımı açtım ve tekrar okudum acaba gerçekten biz “HDP’ye oy veren vatan haini” mi demişiz?” diye.

Kendi yorumlarımızda böyle bir cümleye rastlayamadık.

Yazı hala orada duruyor. Orada bir eğitimcinin görüşü var. Ve yine diyoruz ki eğitimci iki görüş farklılığının ardından listeden çıkartılmasına kırılmış… (Şahsen ben bunu böyle anladım. Hala da aynı şekilde düşünüyorum)

Yine de diyoruz ki hata bizde, demek ki bir meramımızı bazı okurlarımıza iyi ve tam anlamı ile anlatamamışız. Eğer ortada bir hak ve de bir helalleşme mevzuu varsa onu da Cenab-ı Allah’ım en iyisini bilir diyerek bu konuyu artık kapatıyoruz.

Fahri Bey’e de taaa Norveçlerden bizi takip ettiği için de bir kez daha teşekkür ediyoruz. 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bir insanı gerçekten anlamaya çalışmak, belki de yapabileceğiniz en önemli yatırımdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İster yaya olalım isterse direksiyonda. Hiç değilse oruçlu iken biraz sabırlı olursak ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR