'HDP'nin açacağı imza föyünde bir tek CHP'linin imzası olmayacak'

'HDP'nin açacağı imza föyünde bir tek CHP'linin imzası olmayacak'
CHP Grup Başkanvekili Altay, HDP'nin Anayasa Mahkemesi için CHP'ye imza çağrısıyla ilgili, "HDP'nin açacağı imza föyünde bir tek Cumhuriyet Halk Partili'nin imzası olmayacaktır." dedi

CHP Grup Başkanvekili Engil Altay, Mecliste gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP'ye rota çizmek HDP grup başkanvekillerine kaldıysa işimiz var." diye konuştu. CHP'ye emperyalizmin rota çizemediğini, CHP'nin rotasının belli olduğunu belirten Altay, CHP'nin rotasının Kuvayi Milliye ile çizildiğini söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel'in dokunulmazlıklara ilişkin açıklamalarını dinlediğini aktaran Altay, şöyle devam etti:

"Bu konuda bize rota çizmek, siyasi ahlak ve etik konusunda laf etmek kimsenin haddi değil ama hele hele onların hiç haddi değil. Daha düne kadar 'verin özerkliği alın başkanlığı' pazarlıkları yapan bir partiden alacağımız siyasi etik ve ahlak dersi yok. Demokrasi dersi hiç yok."

"İptal başvurumuz mümkün değil"

Engin Altay, CHP'de haklarında fezlekesi olan bütün milletvekillerinin arzu etmeleri halinde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yapabileceğini, kimlerin yapacağını bilmediğini ancak parti olarak yapanlara lojistik hukuki destek vereceklerini vurguladı.

Altay, "Bizim, Anayasa Mahkemesine 110 milletvekiliyle geçici maddenin iptaliyle ilgili bir başvurumuz mümkün değil. HDP'nin açacağı imza föyünde bir tek Cumhuriyet Halk Partilinin imzası olmayacak. Olursa, onun Cumhuriyet Halk Partisi ile zaten işi kalmamıştır. O Cumhuriyet Halk Partisiyle ilişkisini kesmiştir. Bizim disiplin mekanizması çalıştırarak ilişki kesmemize gerek yok, o arkadaşımız gidip buraya bir imza atarsa o Cumhuriyet Halk Partisi ile kendisi bağını ve ilişkisini sonlandırmış olur. Ona da deriz ki yolu açık olsun." değerlendirmesini yaptı. Altay, Anayasa Mahkemesi için 110 başvuruyu kendisinin mümkün görmediğine dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.