HDP'nin Bakırköy'de nevruz kutlama başvurusu

HDP'nin Bakırköy'de nevruz kutlama başvurusu
Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Çorlu: - "(Ülkemiz ve bölgemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provokatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, açık hava toplantısına katılacaklar dahil halkın huzur, güv

İSTANBUL (AA) - HDP İstanbul İl Başkanlığı, Bakırköy pazar alanında nevruz kutlaması için yaptıkları başvurunun kabul edilmediğini bildirdi.

HDP İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Nevruz Tertip Komitesi Başkanı Suat Çorlu, 20 Mart'ta Bakırköy pazar alanında yapmak istedikleri nevruz kutlaması için İstanbul Valiliğinden izin istediklerini belirtti.

Valiliğin bu konuda olumsuz karar verdiğini anlatan Çorlu, "İstanbul Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı imzalı belgede, 'Ülkemiz ve bölgemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provokatif eylem ve olaylar meydana gelebileceği, açık hava toplantısına katılacaklar dahil halkın huzur, güvenlik ve esenliğinin bozulmasına sebebiyet vereceği değerlendirilerek uygun görülmediği' ifadesinden hareketle kutlamalarımıza izin verilmemiştir" dedi.

Başvuruda hiçbir eksikliklerinin bulunmadığını dile getiren Çorlu, nevruz kutlamasına izin verilmemesini anlayamadıklarını aktardı. Çorlu, nevruzun valiliklerin alacağı kararlarla yasaklanacak bir etkinlik olmadığını savunarak, "(Her yer nevruz) şiarıyla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz" ifadesini kullandı.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da barışçıl bir kutlamanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, "Nevruzun yasaklanması, kabul edilemez bir durumdur" değerlendirmesini yaptı.

HDP İstanbul İl Başkanı Cesim Soylu ise birtakım güvenlik endişelerinin olabileceğini anlatarak, "Ancak geçen yıl 1 milyon insanın katıldığı bir nevruz kutlaması örneğini göstermiştik. Benzer bir uygulamayı gerçekleştirmek için gerekli planlamaları yapmış ve binleri bulan partilimizi görevlendirmiştik. Valiliğin almış olduğu kararın keyfi ve hukuk dışı olduğunu ifade ediyor ve bunu kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum. İstanbul'da halklarımız kendi bayramlarını kutlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.