Hedef 55 bin

Hedef 55 bin
Yarın kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Makine Fuarı için tüm hazırlıklar tamamlandı. 22 farklı ülkeden, 459 katılımcının yer aldığı fuara 55 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor

SEKTÖRE DEĞER KATACAK

27-30 Nisan 2017 tarihleri arasında 14. kez gerçekleştirilecek olan Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı için hazırlıklar tamamlanırken, fuar yurtdışından ve yurt içinden gelecek olan ziyaretçilerini bekliyor. Konya’dan birçok firmanın da yer alacağı fuar ile firmalar arası ilişkilerin artırılması planlanıyor.

55 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

14. kez Konya’da düzenlenecek olan Makine Fuarı bu sene 22 farklı ülkeden, 459 katılımcı firma ile bin 175 markayı bünyesinde ağırlayacak. 40 farklı ülkeden ziyaretçinin geleceği fuarı ise bu sene 55 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuara ağırlıklı olarak Konya’dan firmaların katılacağı bilinirken, bu firmaların patentli ürünleri fuar alanında sergilenecek. Konyalı firmaların 112 ülkeye ihracat yapması da fuara artı özellik katacak değerlerden biri.

MAKİNELER TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR

Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Konya’daki makine sektörü hakkında bilgi verirken, Son 10 yıllık döneme baktığımız zaman sektörün ihracatında yüzde 50’nin üzerinde artış görüyoruz. 10 yıl önce 2007 yılında 157 milyon 567 bin dolarlık makine ihracatı yapan şehrimiz, geçtiğimiz yıl sektörde 302 milyon 739 bin dolar ihracat gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı. 2013 yılından bu yana makine ve aksamları sektörünün şehrin ihracatında kesintisiz ilk sırada yer aldığına işaret eden Kütükcü, Konya'da üretilen ürünlerin Almanya, İtalya, Tunus, Hollanda, Rusya Federasyonu, ABD, Cezayir gibi dünyanın çeşitli bölgelerinde tıkır tıkır çalıştığını aktardı. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.