Hedefi babasının yaşamını yitirdiği gemiye kaptan olmak

Hedefi babasının yaşamını yitirdiği gemiye kaptan olmak
Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan, babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisine kaptan olmayı ve o gemiyi Gazze'ye götürmeyi istiyor

KASTAMONU - (AA) - Filistin'e insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz, babasını toprağa verdiği gün aldığı karar doğrultusunda denizci olma yolunda ilerliyor. Furkan, babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisine kaptan olmayı ve o gemiyi Gazze'ye götürmeyi istiyor.

Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde 31 Mayıs 2010'da İsrailli askerlerin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz'ün yaşamı, ilgi çekici detaylar barındırıyor.

Küçüklüğünde sosyal bilgilere ilgi duyan ve bu alanda üniversite eğitimi almak isteyen Furkan Akyüz'ün ideali, babasının denizde yaşamını yitirmesiyle değişti. Babasını Hatay'da toprağı verdiği gün 14 yaşında olan Furkan Akyüz, mezarlıktan görünen ve sonradan ismini öğrendiği Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesinde okumayı kafasına koydu.

Babasının defnedilmesinin ertesi günü, o dönemde adı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) olan sınava giren Furkan Akyüz, aldığı puanla babasının mezarına her gün kolayca gidebileceği Sefa Atakaş Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'ne kaydını yaptırdı.

Furkan Akyüz, 4 yıl boyunca hem okuluna devam etti hem de her gün babasının mezarına giderek mezarlığın bakımını yaptı ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Hedefi liseyle bitmedi
Liseyi 4 yılda başarıyla bitiren Furkan Akyüz, kendine yeni bir hedef belirledi. Üniversitede de denizcilik okumak ve babasının yaşamını yitirdiği Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye gitmek isteyen Furkan Akyüz, girdiği üniversite sınavında Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünü kazandı.

Okulunu başarıyla bitirip denizlere açılmayı hedefleyen Furkan Akyüz, son sınıfta öğrenim görüyor.

Muhabir: ÖMER ERİM BAŞTİMAR

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.