Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Hem ayar verecek hem nabız ölçecek!..

Hem ayar verecek hem nabız ölçecek!..

Dün akşam sevdiğim bir dostum aradı. Farkında mısın şehirde olağanüstü bir hareketlilik var, Cumhurbaşkanı daha önce defaatle Konya’ya geldi ama bu sefer bir şeyler farklı gibi, her köşe başında hummalı bir çalışma, afişler binalara koca koca vinil asmalar, bir abartı var…

Evet, ufak tefek kokusu çıktı. Bu geliş farklı bir geliş.

Bir kere olayın şekillenişi itibariyle, Cumhurbaşkanının karar verip gelişi itibariyle…

Kimse çok fazla dillendiremese de bu geliş Ahmet Davutoğlu’nun istifasından sonra ilk Konya ziyareti. Bu açıdan manidar

Hatırlayın gidişten sonra Ramazan ayı içerisinde Cumhurbaşkanının Konya’ya geleceğiyle ilgili haberler yapıldı. Gerçekleşmedi. Ben açıklanan bir gerekçe de anımsamıyorum. Öncesinde de şehitlerin olduğu bir güne denk gelen Letonya maçı programı iptal olmuştu.

Bedesten oldukça önemli bir projeydi. Başkan Tahir Akyürek bu işin üzerine çok gitti. Burada projeye muhalif olan onlarca esnaf profesyonel ellerle yapılan halkla ilişkiler faaliyetleri sayesinde ikna edildi. Hatta yıllarını farklı partilerde geçirmiş esnaflar bile bu faaliyetlerin doğru anlatımından sonra AK Parti’ye meyilli hale geldi. Bu konuda birebir bildiğimiz örnekler var. Bu yüzden esnaf bu konuda Başkanın ve ekibinin değerini bilmeli zira kimse böyle bir yatırıma cesaret edip 100 trilyondan fazla para gömmez!

Cumhurbaşkanının programı son dakikalara kadar netleşmemişti. Herkes parti falan diyordu ama inanın onlar da hiçbir şey bilmiyor. Miting ve özellikle Bedesten ziyareti olacak gerisi sır. Söz verdiği esnafların çayını içecek. O esnafları bilen bürokrasi ve vekil ahalisi çoktan ziyaretlere başlamış tabi.

Hepsi altyapı oluşturma derdine düşmüş…

Hatta esnaftan yapılan alışverişler de oldukça yüz güldürücü bir hal almış vaziyette. Allah artırsın ne diyelim.

Cumhurbaşkanının ziyareti ile ilgili yapılan koordinasyon toplantısından sonra gerek belediyeler gerekse kamu kurumları nezdinde yapılan faaliyetler ortada.

Mitinge her zamankinden daha çok insan çekebilmek aslında bir gurur meselesi olmuş. Zira ziyaretin netleştirildiği anlarda Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile yapılan telefon görüşmesi ve onunda ağzından çıkan rakam –gerçekleşirse- Konya adına yeni bir rekor olabilir.

Cumhurbaşkanı çok akıllı bir siyasetçi…  FETÖ/PDY ile yapılan mücadeleler sonrası meydanın nabzını yoklama adına ilk ciddi toplantısını Konya’da yapıyor. Konya kuşkusuz onun en değerli kalelerinden biri. Hem ayar verecek hem nabız ölçecek…

Bu ziyaret aslında bizlere yeni dönem Konya siyasetinin de ipuçlarını verecek. Erdoğan’a rağmen geçmişte il başkanı seçilen Mustafa Çevik’e yine bir ziyaret esnasında yapılan muamelenin bizzat şahidi bu gözler. Korumalar resmen ezmiş, dönemin Başbakanının birkaç metre yakınana dahi yaklaştırılmamıştı.

Şimdi Cumhurbaşkanının FETÖ fırçalarından tutun da iç çekişmeler eşliğinde yaşananları muhatapların yüzüne çarpması muhtemel konuşmalar dâhilinde. Programı izleyen iyi bir gözlemci size önümüzdeki seçimlerde gidecek olanların listesini şimdiden verebilir. Buna vekiller ve başkanlar dâhil tabii ki.

Bu satırların müdavimlerinin bildiği haklarında çok kelam sarf ettiğim AK Parti il yönetimine  girmek istemiyorum. Zira onların durumu malum

Şehir adına bu ziyaret hayırlar getirsin inşallah…

SUKİ NEDİR YAHU?

 

KOSKİ önceki genel müdürü döneminde bir enerji şirketi kurmuş. Evvelsi gün meydandan yürürken dikkatimi çekti. Adı SUKİ. Bir logo yapmışlar tam bir fiyasko. Yani her türlü anlama açık ve müsait. ‘S’ ve ‘K’ harflerinin ortasına bir de şimşeğe benzer bir şeyler kondurulmuş. Gerisini ne ben yazayım ne siz okuyun! En ince ayrıntıya bakan belediye bunu nasıl atlar. Bu resmen dalga konusu olur. Başka isim mi bulamadınız, SUKİ nedir ya?

 

suki.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR