HEM EKONOMİDE HEM SAHADA DİSİPLİN

HEM EKONOMİDE HEM SAHADA DİSİPLİN
Hem sahada hem saha dışında farklı bir teknik direktör profili çizen Aykut Kocaman, başarının süreklilik sağlaması durumunda anlam kazanacağını söyledi. Kocaman, Konyaspor’un Avrupa sahnesine en azından 2 senede bir çıkması gerektiğine de dikkat çekti

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Kayacık Tesisleri’nde basın mensupları ile bir araya gelerek, takımın son durumunu değerlendirdi. Yaklaşık 2 yıldır yeşil-beyazlı ekibi çalıştıran Aykut Kocaman, kulüp tarihinin en başarılı yıllarına adını yazdırdı. Önümüzdeki yılların planlamasının sistematik bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Kocaman, başarının uzun vadeli olması ve kalıcı olması gerektiğine dikkat çekti. Tecrübeli çalıştırıcı, takımın büyük bir yol kat ettiğini belirtirken gelinen süreç hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

EKONOMİ BOZULMAMALI

Sezon başında ilk kez Avrupa’da mücadele etmelerine rağmen transfer politikasını bozmadıklarını söyleyen Aykut Kocaman, bu anlamda yapılan eleştirileri doğru bulmadı. Taraftar ve kamuoyunun kaliteli transferler beklediğini ancak en önemli transferi takımın iskeletini koruyarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Kocaman, durumu şöyle açıkladı: “Sezon başında Avrupa’ya katılacak olmamızla beraber 3 kulvarda mücadele edecektik. Dolayısıyla herkes tarafından en az 6-7 transfer bekleniyordu. Ancak bunu gerçekleştirmemiz ekonomik anlamda sıkıntıya sokacaktı. Ben eminim ki bu kadar transfer yapsak Avrupa’daki sonuç üç aşağı beş yukarı değişmeyecekti. Bu nedenle transferlerimizi buna göre yaptık. Benim için önemli olan kulübün mali yapısı. Takımın mali yükünü arttırıp borç batağına sürüklemeyi doğru bulmuyorum. Ekonomik yapı çok ince bir çizgi üzerinde. Devamlılık bu anlamda çok önemli.”

“ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ”

Avrupa defterinin kapanmasıyla artık tamamen lige döndüklerini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, önlerinde zorlu bir lig ve kupa maçlarının olduğunu söyledi. Kocaman, “Avrupa’da gruplarda elendik. Şimdi yeniden böyle bir fırsatı yakalamak için çalışacağız. Konyaspor 10 yıllık planlama içinde en az 4-5 kez daha Avrupa arenasında olmalı. Süreklilik gelirse başarı olur ve süreklilik de transfer politikasını etkiler. Şuan Avrupa maçları nedeniyle ligde en az 5-6 puan gerideyiz. Bu farkı kapatmak istiyoruz. Kupadaki gruptan da çıkacağımızı düşünüyorum. Bu sezonki hedefimiz finali görmek” dedi.

mnaset-(4).jpg

İLMEK İLMEK DOKUYORLAR

Son yıllarda elde edilen başarının arkasında Atiker Konyaspor kulübünün uyumlu çalışması yatıyor. Yeşil-beyazlıların tecrübeli teknik adamı Aykut Kocaman ile birlikte teknik heyet, takımı en iyi şekilde zorlu maçlara hazırlıyor. Uzun yıllardır Aykut Kocaman ile birlikte çalışan yardımcıları, profesyonelliklerini Konyaspor tesislerine de takıma da yansıtıyor. Maça hazırlık aşamasında rakipleri uzun uzun inceleyen teknik heyet, Kocaman’a raporları ileterek en iyi şekilde hazırlıklarını yapıyor.

ÇİME BİLİM DOKUNUYOR

Yeşil-beyazlı futbolcular, Kayacık Tesisleri’nde son teknolojik aletlerle kondisyonlarını geliştiriyorlar. Performans Antrenörü Alper Aşçı, takımın maçlar öncesi ve sonrası vakit geçirdiği yerleri basın mensuplarına tüm ayrıntılarına kadar anlattı. Maçların hemen ardından yapılan yenilenme antrenmanının nerede yapıldığı, kondisyonunun ne kadar önemli olduğu Alper Aşçı tarafından anlatıldı. Aşçı, “Fitnes salonunda yer alan makinelerin tamamı şu anda Süper Lig’de birçok kulüpte bulunmuyor. Futbolcunun gücünü anında test eden bu cihazların maliyeti yüksek olmasına rağmen yönetimimiz bu noktada hiçbir masraftan kaçınmayarak büyük bir yatırım yaptı. Takdir edersiniz ki koşu mesafesi konusunda Konyaspor şuan lider konumda. Bunun nedeni de teknolojiye ve bilime olan yatırım” dedi.

mnaset-(5).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.