'Hem KPSS-KPSS hem kurum sınavı...'

'Hem KPSS-KPSS hem kurum sınavı...'
Şimşek, "Maliye'ye eleman alımında hem KPSS-KPSS aranacak, hem kurumun yazılı ve sözlü sınavı olacak" diye açıkladı .

Üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile tetkik görevlisi, öğretim görevlisi, okutmanlar, uzmanlar, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarına yeni mali haklar getiren Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklandı..

Tasarıyla alakalı bilgi veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet dönemlerinde eğitimi en mühim konu olarak ele aldıklarını açıkladı .

Düzenlemeyle, YÖK'te görev yapan öğretim görevlilerine mühim iyileştirmeler yapıldığını ifade eden Şimşek, bütçeden eğitime ayrılan kaynağın 2002'den beri 7 kat artırıldığını belirtti . 

Şimşek, görüşmeler esnasında verecekleri bir önergeyle, üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri ile tetkik görevlisi, öğretim görevlisi ve okutmanların mali haklarında yapılacak olan iyileştirmeye, uzman, çevirici, eğitim ve öğretim planlamacılarının da dahil edileceğini bildirdi.

'ÖNEMLİ İYİLEŞTİRME YAPIYORUZ'

Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda akademisyenlere yeni mali haklar getiren Yükseköğretim Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerinde milletvekillerinin tasarıya ait sorularını cevapladı .

Düzenlemenin milletvekilleri tarafından bir haksızlığın giderilmesi olarak tanımlandığını, kendisinin de bu ifadeye katıldığını ifade eden Şimşek, şunları açıkladı :

"Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı çok fazla mühim bir kurum. DPT, Kalkınma Bakanlığı, Maliye, bunlar Türkiye'nin nitelikli insan çekme noktasında çok fazla mühim kurumları. Bunlarla şimdi tetkik görevlilerimiz rekabet edebilecek bir ücrette. Yeterli değil, doğrusu bütün bunlar hepsi biraz imkan ve denge meselesi. Ama mühim bir iyileştirme yapıyoruz.

Üniversitelerimize daha nitelikli insanların çekilmesi noktasında bence güzel bir düzenleme. Hazine ile Maliye yarışabilir bir noktaya gelecekler."

'SIKINTILARI YAKINDAN BİLİYORUZ'

Araştırma görevlilerinin sıkıntılarını yakından bildiğini açıklayan Şimşek, bu düzenlemenin üniversitelerin sorunlarını çözmediğini ancak ücretlere mühim iyileştirme sağladığını ifade etti . Şimşek, "Yükseköğretim tazminatını bahsettiğimiz rakamlar kapsamında herkes alacak" diye belirtti .

Akademik teşvik sisteminin de somut ve objektif kriterler kapsamında uygulanacağının altını önemle çizen Şimşek, bu yolla akademisyenlerin uluslararası faliyetlere teşvik edileceğini vurguladı. "Kamuda performansa dayalı bir sistem yok. Keşke olsa. İnanın o vakit kamuda hizmet kalitesi de artar" diyen Şimşek, düzenleme ile akademisyenlere yapılacak olan ödeneklerin tutarı hakkında da veri (bilgi) verdi.

Şimşek, üniversitelerin dünya liginde üst sıralara çıkması için pek çok fazla mevzuda esneklik kazanması gerekmekde olduğunu de belirtti .

Bu arada, Bakan Şimşek, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, akademik personele mali haklar getiren tasarının görüşmeleri esnasında , milletvekillerinin Maliye Bakanlığı'na eleman alımında yönetmelik değişikliğiyle alakalı çıkan haberlere ait sorularını cevapladı .

Haberde, kurumun yazılı sınavı kaldırmış gibi bir intiba olduğunu ifade eden Şimşek, "Soru işaretlerini gündeme getirmeyecek şekilde bunu düzelteceğim" diye belirtti .

Şimşek, "Maliye'ye eleman alımında hem KPSS-KPSS aranacak, hem kurumun yazılı ve sözlü sınavı olacak" diye açıkladı .

Öte yandan komisyonun bugünkü gündeminde mevcut bulunan Bankacılık Kanunu ile Kimi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, alt komisyona sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.