Hemşire Ve Acil Tıp Teknisyenlerinin Mezuniyet Sevinci

Hemşire Ve Acil Tıp Teknisyenlerinin Mezuniyet Sevinci
ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 25'inci dönem mezunları için diploma töreni düzenledi. Çubuk...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 25'inci dönem mezunları için diploma töreni düzenledi.

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü'nden 92 ve Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü'nden 60 olmak üzere 152 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı. Öğrenciler, okulun spor salonunda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Okul Müdürü İsmail Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dört bir yanından öğrencileri olduğunu dile getirerek, aldıkları emanetleri en iyi şekilde yetiştirerek anne ve babalarına teslim etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise sağlık sektöründe öğrenmenin ve eğitimin sonu olmadığını öğrencilere anlattı.

Meslek dersleri öğretmeni Sultan Çiçek ile meslek hayatına yeni başlayacak mezun öğrenciler "Meslek Andı"nı okurken, yakınları da cep telefonlarıyla o anları kaydetti. Mezun olan öğrencilerden Feride Nur Taylan ve İlker Abdullah Pehlivan 4 yıl boyunca taşıdıkları Türk bayrağını ve flamayı öperek 3’üncü sınıf öğrencilerinden Alihan Dikmen ve Semanur Gündoğmuş’a teslim etti. Öğrenciler de devraldıkları bayrak ve flamayı canları pahasına koruyacaklarına ant içti.

Konuşmasının ardından okulda gelenekselleşen yaş kütüğüne plaket çakan Hemşirelik Bölümü birincisi Rumeysa Arslanhan ve Acil Sağlık Hizmetleri Bölümü birincisi Emre Yalçın diplomasını Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet’ten alırken, bölüm ikincileri Ebru Özdemir ve Edagül Özen de diplomalarını ve hediyelerini Belediye Başkanı Tuncay Acehan'dan aldı.

Acil servis çalışanlarının ve hastane çalışanlarının öğrencileri yalnız bırakmadığı program diğer öğrencilerin belgelerinin dağıtılması ve kep atma töreniyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.