Hemşireyi Darbeden Kişiye Tutuklama İstemi

Hemşireyi Darbeden Kişiye Tutuklama İstemi
Hemşireyi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılmasının ardından yeniden gözaltına alınan Abdullah Ç, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İSTANBUL (AA) - Çekmeköy'de, belediye otobüsünde bir hemşireyi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılmasının ardından yeniden gözaltına alınan Abdullah Ç, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Otobüste hemşire Ayşegül Terzi'nin yüzüne tekme attığı iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dün yeniden gözaltına alınan Abdullah Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada müracaat savcısına ifade veren Abdullah Ç, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

-Olay -
Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül'de Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir şüphelinin otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Ç'yi gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli Abdullah Ç. hakkında savcılığın talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu da işlediği gerekçesiyle gözaltı kararı çıkarılmış ve yakalanmıştı.

Muhabir: Filiz Kınık

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.