Hentbol: 2019 Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri

Hentbol: 2019 Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri
- A Milli Takım Başantrenörü Şentürk: "Grubumuzda 2'de 2 yaparsak büyük bir avantaj sağlayacağız"


ESKİŞEHİR (AA) - 2019 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 25 Ekim Çarşamba günü Belçika ile karşılaşacak Türkiye A Milli Takımı'nın başantrenörü İlker Şentürk, Eskişehir'deki ilk milli maçta galip gelmek istediklerini söyledi.

Şentürk, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'de milli maçları oynama kararı aldıklarını belirterek, bu kentte kendilerine imkan sunan herkese teşekkür etti. 25 Ekim'de ağırlayacakları Belçika ile daha önce de karşılaştıklarını anımsatan Şentürk, şöyle konuştu:

"Belçika ile daha önce oynadığımız iki maçı kaybettik. Kafa olarak bu maça çok iyi hazırlanıyoruz. Temmuz ayından beri takımı ezberledik. Oyuncuları buna göre hazırlıyoruz. Eskişehir'deki ilk milli maçımızda galip gelmek istiyoruz. Daha sonra 29 Ekim'de Yunanistan ile deplasmanda oynayacağız. Grubumuzda 2'de 2 yaparsak büyük bir avantaj sağlayacağız. Hesaplarımızı bunun üzerine yaptık. Eskişehir taraftarının desteği çok önemli. Bu destekle Belçika'yı puansız göndermek istiyoruz. Herkesi bu maça bekliyoruz."


- "Maç ücretsiz olacak"


Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ise Eskişehir'in geçmişten bu yana hentbolla anılan bir kent olduğunu vurguladı.

Geçen yıl Porsuk Spor Salonu'nun yapılan 2,5 milyon lira yatırımla hentbol branşına tahsis edildiğini anlatan Aksoy, "Eskişehir'in Süper Lig'de mücadele eden 3 takımı var. Hentbol Milli Takımı da artık burada maçlarını yapacak. Eskişehir'deki müsabakalarda milli takımımıza başarılar diliyoruz. Maç ücretsiz olacak. Mili maçta tribünlerin dolu olacağın düşünüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şentürk, Aksoy'a milli takım forması hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.