İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Hep Böyle Oynayın, Canımızı Verelim…

Hep Böyle Oynayın, Canımızı Verelim…


    Önceki hafta Trabzonspor’u, deplasmanda çok rahat kazanabileceği bir karşılaşmada bireysel hatalardan kaynaklı yediği goller neticesinde sevindiren Konyaspor, kendisi için olmazsa olmaz anlamı taşıyan G.Antepspor karşılaşmasını oynadığı iyi oyun ve attığı gollerle kazanarak derin bir nefes aldı. 
    Karşılaşma öncesi dostlarımın, kardeşlerimin “Bu maç ne olur” sorularına verdiğim tek cevap “Muhammet Demir ve İbrahim Akın’ın etkisiz hale getirildiği bir G.Antepspor takımı, küme düşmenin en büyük adayıdır” olmuştu. Karşılaşmaya sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamayacağı belirtilen Hasan Kabze sürprizi ile başlayan Konyaspor, rakibin en etkili silahı olan Muhammet Demir’in sakatlanıp oyundan çıkmasıyla birlikte tabir-i caizse oh çekmişti. Ancak Konyaspor ilk 30 dakikada hem bizi uyuttu hem de kendisi uyudu. İlk yarının son dakikalarına doğru hakemin ters faul kararlarına ateşlenen seyirciyle birlikte silkinen Konyaspor, ilk yarının son 15 dakikalık bölümünde bile maçı koparabilecek pozisyonları yakaladı. Bu baskının semeresini göremeden devre arasına girmiştik ki ikinci yarının ilk dakikasında Hleb’in korner atışına ön direkte iyi yükselen Rangelov ile kilidi açtık. Bu dakikadan sonra adeta iftar açmış Müslüman gibi saldıran Konyaspor, farkı arttırabilecek bir çok pozisyondan da yararlanamadı. Rakip sahada bulduğu boşlukları iyi değerlendirmeye başlayan ekibimiz, bunlardan birinde Hasan Kabze’nin enfes slalomu neticesinde galibiyeti perçinleyen skoru yakaladı. Bu dakikadan sonra konuk ekip, oyuna sonradan dahil olan İbrahim Akın önderliğinde bir şeyler yapmaya çalışsa da kalede Belec ve savunmada günün en iyi oyuncularından olan Selim’in muhteşem oyunu sayesinde etkili olamadı ve Konyaspor çok önemli bir 3 puanın daha sahibi oldu. Kendi sahasında önce gol yememe sonra da kazanma alışkanlığını devam ettiren Konyaspor, bundan sonraki haftalar için de rakiplerine bir uyarı atışı daha yapmış oldu. 
    Aykut Kocaman’ın oyun sistemine her hafta daha çok uyum sağladığı net olarak görünen Konyaspor, hep söylediğim gibi bu pas trafiğinin hızını arttırdığı her mücadele rakibini pas pas eder. Bireysel yetenekleri üst seviyede olan oyunculardan kurulu olan hücum hattı eğer yüzdeli ve hızlı pas oyunuyla bezenirse, Konyaspor’un bir anda ligin üst bölümüne oynayan takımlardan biri olması sürpriz olmaz. Özellikle G.Antepspor maçında Hasan Kabze’nin muazzam orkestra şefliği, Ömer Ali kardeşimizin inancı ve azmi, Selim’imizin yürekli ve hatasız oyunu, diğer takım oyuncularımıza da güç ve enerji verdi. Devre arasında her türlü olumsuz durumu da düşünerek yapılacak birkaç takviye ile ligin ikinci yarısında çok daha efektif bir Konyaspor izleyeceğiz. 
Taraftarlarımız bazen yapılan geri pas ve yan paslardan sıkılıyorlar ancak bu pas trafiğinin hızı arttığında “oleyy, oooo oleyyy” tezahüratlarını yapmak için biraz daha nefes talimi yapmak zorunda kalacaklar. Sadece biraz daha sabır…
    
    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR