Hepimizi Avrupa'dan atacaklar

Hepimizi Avrupa'dan atacaklar
"Avrupa'da bir maç daha ceza alırsak 1 yıl Avrupa'ya gidemeyeceğiz. Bu tehlike herkes için geçerli. Tribün terörü sürerse Avrupa'da hiçbir Türk takımı 1-2 yıl içinde artık maç yapamaz"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, merakla beklenen basın toplantısını dün Şükrü Saracoğlu Stadı'nda gerçekleştirdi. Yıldırım yine lafını esirgemezken, hedefinde Genç Fenerbahçeliler (GFB) taraftar grubu, Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ve medya vardı. Basın toplantısı, son dönemde taraftarın yol açıp ceza ile sonuçlanan tribün olaylarını içeren barkovizyon görüntüleriyle başladı. Görüntülerın yayınlanmasının ardından söze başlayan başkan Yıldırım, GFB'yi yerden yere vurdu! İşte Aziz Yıldırım'ın o sözleri: "Tribünlerdeki bu profildeki seyirci sorunu yalnızca Fenerbahçe'nin değil Türk sporunundur. Ancak bununla mücadeleyi sadece Fenerbahçe'yi istiyor. AB'ye girme iddiasındaki bu ülkenin takımları Avrupa'da hazırlık maçı bile yapamıyor. G.Saray ve Trabzonsporson maçlarda bu olaylardan dolayı sorun yaşadı. Biz bunu bitirmeye kararlıyız. 

Men cezamız 2 yıl ertelendi ama 
Tribün olayları nedeniyle 1 yıl Avrupa'dan men cezası aldık ama 2 yıl ertelendi. Seneye Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. Eğer bir kez daha bu tip bir tribün olayı olursa Fenerbahçe 1 sene daha Avrupa'ya gidemeyecek."Çapulcuya
yedirmem!

Çapulcuya yedirmem!
"Bu grup; devletin ve siyasetin kendi yanlarında olduğunu söyleyerek rant kapılarını büyütüyor. Bunlar Fenerbahçeli değil. Benim üzüldüğüm nokta, futbolcuya, antrenörün hedef alınması. Bana söyle; 'diktatör' de, 'istifa' diye bağır. Fenerbahçe 15 yıldır Türk sporunun lokomotifi. 3-5 çapulcuya bunu bırakmam. Benim ömrümün 3'te 1'i F.Bahçe için geçti. 

Futbolcuları zor durdurdum 
G.Birliği maçında soyunma odasına gittim, tüm takım gergin. Eski oyuncularla konuştuk. Bana, 'Hasan Ali, Alper çekiniyorlar maraton tribünü tarafına gitmek istemiyorlar. Çok küfür ediyorlar, oynayamıyoruz. 'Tepki koyalım' dediler, 'hayır yapmayın' dedim. 'Gerekli tepkiyi ben veririm, siz oyununuza bakın' dedim."

YILDA 5 MiLYON TL PARA KAZANIYORLAR
"Bunlar Fenerbahçe forması da giymezler. GFB adına ürettikleri atkılar, montlar, vesairelerle yıllık 4-5 milyon lira gelir sağlıyorlar. Biz bunlar hakkında ihbar yapıyoruz, yakalanmadan önce kaçıyorlar. Fenerbahçe üzerinden rant sağlıyorlar. Manevi rant da var. Çiçek alıp devlet büyüklerinin evinin önünden geçiyor, siz de yazıyorsunuz bunu, kendilerine bir kişilik sağlıyorlar. Onları bir noktaya taşıyorsunuz. Biz devlet olmadan bu işi çözemeyiz. Devlet de buna sahip çıkmalı. Böyle giderse Avrupa'da hiçbir Türk takımı 1-2 yıl içinde Avrupa'da maç yapamaz. Bu Fenerbahçe'nin değil, bu ülkenin sorunu. Bu şahıs ve kişiler Alanya'da bağırıyorlar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye. Hayatlarında böyle hiç bağırmamışlardı. Çünkü liderleri hapiste, mesaj veriyorlar. Sonra Kadıköy'de de bağırıyorlar. Liderleri hapisten çıktıktan sonra başka türlü bağırıyorlar."

Önce Fener forması giyin
Biz sezon başında oraya bilet verirken, bu şahıslara bu gruplara kombine vermeyeceğimizi deklare ettim. Bana bir şahıs imza atarak 443 kombineyi alarak, sorumluluğu üstüne aldı. Başkan ve yönetime küfür harici eleştiri olabilir. Geçen sene 200'ken bu sene 443 kombine almışlar, GFB'ye de vermişler. 

Gelin kulübe üye olun 
Bazı çocuklar, insanlar mağdur olmuş olabilir. Mağdurlara 20'sinden sonra Passolig'e geçildikten sonra kombineleri verilecek. Bazı kişileri tespit ettim. Onları hiçbir yere almayacağım. Önce Fenerbahçe forması giysinler. Onlar Fenerbahçeli değil. Bana muhalefet etmek istiyorlarsa gelsin kulübe üye olsunlar. Mayıs'ta kongre var, hodri meydan!"
 

TARAFTARIN VERDiĞi ZARAR COK BÜYÜK 
Barkovizyon görüntülerinde GFB grubunun eylemleri ile bu yüzden sarı-lacivertli kulübün aldığı para ve saha kapama cezaları sıralandı

ALEX'in ıslıklanması, Aziz Yıldırım'ın Alex'i ayağa kalkarak alkışlaması. 
2013-2014: Şampiyonluk kutlamaları sırasında Alex tezahüratının yapılması. 
22 Aralık 2012: Karabük maçında "şike yapsana" tezahüratı. 
16 OCAK 2011: Samsunspor maçında Aykut Kocaman görevdeyken, Zico tezahüratı yapılması. 
25 Ekim 2014: Gençlerbirliği maçında İsmail Kartal görevdeyken, Ersun Yanal tezahüratı yapılması. 23. dakikada "Sabrımız taşıyor, adam gibi oynayın" diye bağırılması. 
8 KASIM 2014: Rizespor maçında başkan ve yönetim aleyhine tezahürat yapılması. 
Bu gruptan bazı isimlerin, galibiyet golüne sevinmemesi.
Trabzonspor U19 maçında Dereağzı'nda rakip takım oyuncularına saldırılması. 
9 Ekim 2014: Burhan Felek'te Ziraat Bankası maçında, futbol takımı hakkında tezahürat yapılması, Ersun Yanal diye bağırılması. 
12 Ocak 2014: Alanyaspor maçında, Mustafa Kemal'in askerleriyiz tezahüratı ile siyasi mesajları Aziz Yıldırım'ın organize ettiği çabası. 
21 Şubat 2013: Seyircisiz Bate Borisov maçında saha içine meşale atılması, 1 yıl Avrupa'dan men cezası alınması ve ardından ertelenmesi. Bir sonraki Avrupa maçına sahte biletlerle girme çabası. 
Avrupa 'da 2012-23 sezonunda bu grubun eylemleri nedeniyle 368 bin euro (1 milyon TL) ceza ödendi. Seyircisiz maçlarla birlikte bu ceza 5 milyon TL oldu. Avrupa'da ise takım toplam 509 bin bin euro ceza aldı .
Takım Türkiye'de son 5 sezonda 3 milyon 724 bin TL ceza aldı. 
Sezonun son maçında da kulübün ceza alması için küfürlü tezahürat yapıldı. 
13 maç lık seyircisiz ceza ile kulübe 2 milyon 199 milyon TL ceza kesildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.