Atilla Mert

Atilla Mert

Her şey çok güzeldi, bir de galibiyet olsaydı…

Her şey çok güzeldi, bir de galibiyet olsaydı…

Spor Toto Süper Lig Sezonu'nun 13. hafta maçında Torku Konyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Konya Torku Arena'da oynanan mücadele Torku Konyaspor Galatasaray’a kötü bir skorla 5-0 mağlup oldu. Galatasaray'a farklı galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Umut Bulut, 23. dakika Emre Çolak, 37. ve 58. dakikalarda Burak Yılmaz, 62. dakikada Hamit Altıntop kaydetti. Bu sonucun ardından Konyaspor 16 puanda kaldı, Galatasaray ise 28 puanla maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. 16. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topa iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda Mehmet Uslu meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. Topu önünde bulan Umut Bulut'un vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-1 erken gelen bu golü hiç beklemeyen Torku Konyaspor, 23. dakikada Selçuk'un sol kanattan ortasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Emre Çolak'ın volesine engel olamadı meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-2, goller arka arkaya gelmeye başladı, 37. dakikada savunmanın hatasında araya girerek topu alan Burak, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-3 İlk yarı Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. 57. dakikada Galatasaray 4. golü attı. Sabri'nin sağ kanattan açtığı ortaya kafayla dokunan Burak'ın şutunda top filelerle buluştu: 0-4, 62. dakikada Galatasaray farkı 5'e çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Sneijder'in şutunda top direkten döndü. Daha sonra meşin yuvarlağı önünde bulan Hamit'in vuruşunda top ağlara gitti: 0-5 Müsabakayı Galatasaray 5-0 kazandı. Torku Konyaspor’u desteklemeye gelen taraftarımız Galatasaray maçı önce koreografi yaptı. Taraftar teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların bulunduğu "Coğrafya yalan söylemez. En büyük biziz" dev pankartını açtı. Karşılaşma önce görülmeye değer görüntüler ortaya koyan taraftarlarımızı ayakta alkışlıyorum. Lig Tv spikerinin maç önce taraftarlarımız hakkındaki övgüleri beni ayrıca çok duygulandırdı. Bugünleri görmekte varmış diyesi geliyor insanın, bu karşılaşma sonrası yenilmiş olabiliriz, bu kadar farklı net bir skorla yenilmemiz bizleri derinden üzmüş olabilir, bunun yanında kazandıklarımızı da gözardı etmememiz gerekiyor, bu hafta sonu bu büyük coşkuyu taraftarlarımızı kazandık. Her şeyin sonu değil, bence sonun daha başlangıcındayız.

Hafta sonu hazırlıkları daha hafta başında başlamıştı, Torku Konyaspor’un hafta sonu oynanacak olan Galatasaray karşılaşması şehrimizdeki heyecanı doruk noktasına getirdi. Herkes de bir telaş başladı, kimileri Pasolig peşinde, kimileri bilet peşinde, kimileri hafta sonu yapacakları tribün şov ile ilgili daha ne yapabiliriz peşinde, anlayacağımız herkes de ayrı bir güzel telaş, şahsım adına bu haftanın nasıl geçtiğini inanın bilmiyorum, o kadar heyecan doluydum ki, hafta sonunu ip ile çektim. Nasıl heyecanlanmayayım ki, yıl 1981 daha lise birinci sınıfta iken tribünlerle buluştum. Önümüzde bir pankartımız bile yok iken 10, 15 bazen 20 kişilik arkadaş gurubumuz ile Konyaspor’umuzu desteklemek için koşturuyorduk. Özellikle 1981 ve 1982 yılından sonra Nalçacılılar olarak gurubumuza katılan binlerce kişi ile yağmur çamur demeden Konyaspor’umuzu elimizden geldiğince destekledik. Çok çileler çektik, küfürler yedik, dayaklar yedik, çok güzel anılarımız oldu ama içimizde hep bir tarafımız yıkık ve bir tarafımız eksikti, diyebilirsiniz belki bu kadar heyecan niye, geçmişten gelen bu ezikliği bu hafta oynanan Torku Konyaspor ile Galatasaray karşılaşması öncesi bir nebzede olsun giderdik. Yeni bir stat, yeni bir oluşum dedik bugüne kadar, bu hafta sonu bunu da gördük, bu hafta gerçekten çok şey gördük, süper bir taraftar topluluğunu gördük, inanın içim içime sığmadı karşılaşma öncesi, uzun zamandır hasret gittiğimiz, sadece Konya da değil Spor Toto Süper Lig’de böylesi bir taraftar topluluğuna ulaştığımız için çok mutluyum.  Buradan bu heyecanı bizlerin yaşamasına büyük katkıları olduğunu düşündüğüm Nalçacılılar gurubu üyeleri, Nalcacı grubu üyeleri, Green Whıte üyeleri ve Konyaspor Taraftarlar Derneği üyeleri başta olmak üzere ve bu grupları yönlendiren bizlerdeki bu heyecanı doruğa çıkartan İbrahim APALI, Ertan SOĞANCI, Sedat ERTÜRK ve Bayram DAŞBAŞI’na teşekkür ediyor, bugüne kadar yaptıklarının üzerine daha güzellerini koyarak yollarına devam etmelerini arzuluyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Atilla Mert Arşivi
SON YAZILAR