“Her Yönü İle Hemofili” Anlatıldı

“Her Yönü İle Hemofili” Anlatıldı
Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği öncülüğünde SELSİAD’da düzenlenen programda hemofili hastalığı her yönüyle ele alındı.

Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği Başkanı Mehmet Oğuzhan Petekçi’nin açılış ve selamlama konuşmasıyla başlayan programda, SELSİAD Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca söz aldı. Daha sonra “Hemofilide Kas-İskelet Sistemi Problemleri ve Ortopedik Tedavi Girişimleri” başlıklı konuyu S.Ü Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji A.B.D Başkanı Prof. Dr. Hakan Şenaran anlattı. “Hemofili Hastalığında Fizik Tedavinin Önemi” konusunu Özel Farabi Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Uzm. Dr. Osman Tüfekçi ele aldı. Psikolog Cüneyt Kaya “Hemofili Hastalarının Sosyal Yaşamda ve Hastalık Süresince Karşılaştıkları Sorunlarla Başa Çıkabilme” konusunu anlattı. S.Ü Tıp Fakültesi Hematoloji A.B.D Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Dağlı ise hemofili hastalığı hakkında geniş bir bilgilendirme yaparak katılımcıları bilinçlendirdi. Hemofili hastalarının ve yakınlarının ilgi gösterdiği programda hastalar motive edildi. (Emine Şeyma Yıldız)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.