"Herkes Konyaspor’u konuşuyor"

"Herkes Konyaspor’u konuşuyor"
Ak Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konyaspor yönetimini ziyaret etti.

AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat olağan genel kurul sonrası seçilen yönetim kuruluna ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu içinde yer alan kulüp idari binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Ahmet Şan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Ziyarette konuşma yapan Ahmet Şan şunları söyledi:

“Delegelerimiz yeniden teveccüh gösterdiler inşallah Konyaspor’umuzu ulusal ve uluslararası spor arenasında temsil etmeye çalışıyoruz. Bunu da güzel bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çünkü Konya’mız gerçekten her yönüyle ilerleyen, takdire şayan hizmetler veren bir şehir. Günümüzde de futbol çok popüler ve çok takip edilen bir spor olunca, bu mecrayı şehrimizin tanıtımı için iyi kullanmayı hedefliyoruz. Sizlerin de destekleriyle inşallah Konya için en iyisini yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’yla birlikte zaten kulübümüz ve takımımız bir ivme kazandı, daha çok kurumsallaştı, daha çok ilgi gösterilmeye başlandı. Gelirlerimiz arttı. Bu da zaten bir Anadolu kulübü için çok büyük bir imkân. Bunu sağlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm milletvekillerimize, Konyalı bürokratlarımıza da teşekkür ediyoruz. Taraftarlarımız da gerekeni yapıyorlar. Türkiye’ye örnek bir taraftar kitlesine sahibiz. Burada oynanan tüm milli maçlarda milli takımımızı çok güzel desteklediler. Hala gerek federasyon başkanımız olsun, gerekse spor bakanımız olsun, Konya’dan hep övgüyle bahsediyorlar.

KONYASPOR'UN BAŞARISI ESKİŞEHİR'DEKİ O KAREDE

Futbol kamuoyuna böylelikle hem birleştirici hem de sağduyulu yaklaşımlarla bu mesajları verebilmeyi hedefliyoruz. Ekonomik olarak da geldiğimiz noktada 4-5 sene öncesine göre çok iyi durumdayız. Burada da zaten hep konuştuğumuz gibi ‘birlikte Konya’yız’ sloganının bir tezahürü olarak görüyoruz. Konyaspor’un bu başarısı, özellikle Eskişehir’de Süper Lig’e çıktığımız final maçından sonra o fotoğraf karesinde herkes vardı. O karedeki mesaj Konya’mız için gerçekten çok anlamlıydı. O gün verilen mesajla birlikte bu başarı gelmiştir. Bu bir bayrak yarışıdır. Bu genel kurulda biz devam ettik ama inşallah bundan sonra gelecek nesillere iyi bir Konyaspor bırakırız, onlar da devam ettirirler. Ama bu yapıyı korumak ve daha da ileriye götürmek lazım diye düşünüyorum.”

HERKES KONYASPOR'U KONUŞUYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni yönetime başarı diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek “Siyasi alanda çalışmak da kolay değildir, spor alanında çalışmak da kolay değildir. Sporun da bir siyaseti ve kendi içinde bir farklı süreci vardır. Farklı dinamikleri vardır. Türkiye’de spor tarihini ve spor kulüplerini incelediğimizde bunları görüyoruz. Fakat Konyaspor ve yöneticileri her zaman erdemli ve spor ahlakına yakışır bir şekilde yola devam ettiler ve bugüne kadar şehrimizin başını öne eğecek herhangi bir olaya hiç karışmadılar. Şehrimizi hiç mahcup etmediler. Bu açıdan, etik değerler açısından çok değerli. Spor ahlakı açısından bakmamız lazım o yönüyle dünden bugüne yöneticilik yapan bütün arkadaşlarımızı sizlerin şahsında tebrik ediyoruz. Konya’mız adına teşekkür ediyoruz. Konyaspor tarihinin en başarılı sezonun 2015-2016 sezonunda Konya olarak yaşadık. Hem lig 3.’lüğünü hem de Avrupa kupalarına doğrudan katılma hakkını elde ettik. Konya’da yöneticiler olarak amacımız sürdürülebilir bir başarıyı ve kurumsal altyapıyı oluşturmaktı bu noktada kurumsal altyapının oluşması, tesisleşme ki geçmişe dönüp baktığımızda bugünlere gelmek bir hayal gibiydi. Hem sporcuların imkânları açısından, hem sahamız stadyumumuz, antrenman sahalarımız açısından hem de sportif başarı açısından, bu yönüyle ciddi mesafeler aldık. Ancak daha almamız gereken yine ciddi mesafeler var. Hem altyapının güçlendirilmesi, hem tesisleşme sürecinin devam ettirilmesi, kalıcı başarıya sahip olmanın ve sürdürülebilir başarının devam ettirilmesi sayesinde Konya, Türkiye’yi yurtdışında birçok alanda temsil etmeye başladı. Bu yapının daha da güçlendirilerek Konya’nın sporunun da bir Avrupa markası haline gelmesini sağlamak gerekmektedir. Konyaspor’umuz Konya’nın 7’de 70’e insanımız hepsinin ilgilendiği en önemli değerlerimizden bir tanesi. Konya’da sokakta bununla sürekli karşılaşıyoruz. Herkes Konyaspor’u konuşuyor. Yönetim kurulu olarak bugüne kadar Konyalılara layık olmaya gayret ettiniz, teşekkür ederiz. Bundan sonra da aynı şekilde başarılı bir şekilde çalışmaya devam etmenizi dileriz. Biz belediyeler olarak, her alanda altyapıların güçlendirilmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Yatırım altyapısının, yaşanabilir bir şehir altyapısının, eğitim ve spor altyapısının yani her alanda altyapının güçlendirilmesine çalışıyoruz. Bu ne demektir, daha yaşanabilir bir şehir, eğitim kalitesi kültür seviyesi daha yüksek bir şehir. Tesisleşme dahil imkanların daha çoğaldığı bir şehir. Mesela şu an Konya merkezde 50’ye yakın spor salonu son 10 senede hayat geçmiş durumda. Bunun gibi sporun mahallelere daha çok yayılması ve böylece farklı bir altyapının oluşması gibi çalışmalar. Bunu bu noktalarda ilçe belediyelerle yaptığımız çalışmalara devam edeceğiz. Konyaspor’umuzun yanındayız, destekçisiyiz ve gelişiminin devamını temenni ediyoruz, tebrik ediyoruz. Yeni dönemiz hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

KONYA'NIN BİRLİKTELİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

AK Parti Konya Milletvekili Uğur Kaleli ise “Konya’yı Konya yapan en önemli özelliklerden bir tanesi Konya’nın birlikte hareket etmesidir. Siyasetiyle, üniversiteleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sporuyla Konya her zaman bir olmuştur, beraber olmuştur. Bu birliktelik ve beraberlik şuuru İnşallah Konya’ya daha büyük katkılar yapacak diye düşünüyorum. Bir de son 14 yıl içerisinde Türkiye’nin başarı hikâyesinin arkasına baktığımız zaman, bunun arkasında siyasi istikrarı görüyoruz. Bunun sonucunda tesisleşme hamleleri, modern stadyumların artması ve altyapı eksikliklerinin tamamlanmasıyla birlikte inşallah, hem ülkemizde hem de şehrimizde arka arkaya ciddi başarılar elde edeceğimize canı gönülden inanıyorum. Siyasetten ekonomiye, ekonomiden spora her alanda güçlü olmak zorundayız. Konya’mız her alanda güçlü olmak zorunda. Bundan sonra yine birlik beraberlik içerisinde hareket ederek, Konya’mızın inşallah tekrar eski gücüne sporuyla ekonomisiyle siyasetiyle tekrar kavuşacağının ümidi içerisindeyim. Bu manada tekrar sayın başkanıma ve siz değerli yönetici arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, Konya’yı ve Konyaspor’u başarıdan başarıya götürecek ekip burada. Arkadaşlarımızın gözüne baktığımız zaman bu heyecanı bu mutluluğu görüyorum. Başkanımıza çok teşekkür ederiz böyle bir ekip kurduğu için. Konyaspor’umuza hayırlı olsun." dedi.

KONYASPOR ORTAK DEĞER

Ziyarette konuşan AK Parti İl başkanı Musa Arat “Konyaspor şehrimizin ortak değeri. Bugün burada hem Büyükşehir belediye başkanımız hem de milletvekilimizle bu ortak değerimizi 3 yıl boyunca geleceğe taşıyacak siz kulüp başkanımız ve değerli yönetiminize hayırlı olsun ziyaretini gerçekleştiriyoruz. Hem hayırlı olsun dileyelim hem de 16 Nisandaki bu referanduma dönük sizlerin desteğini talep edelim düşüncesiyle geldik. Öncelikle hayırlı olsun, Allah muvaffak eylesin. İnşallah biz inanıyoruz ki, Konyaspor emin ellerde ve 3 yıl boyunca geçmişin üzerine maddi manevi değerler katıp Konyaspor’u geleceğe öyle taşıyacak. Şehirde gerçekten futbola dönük Türkiye’ye örnek olabilecek bir algı ve duruş oluştu sayenizde. Bu zamana kadar kulübün üzerine koyduklarınız ve şehrin iktidardaki siyaset temsilcileri olarak Konyaspor’un ve sizlerin yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Atacağınız her hayırlı adımda sizlerin gücümüz yettiğince yanınızda olacağız. Ve bir taraftar olarak geçmişten günümüze Konya’nın bu değeri geleceğe taşıması adına üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getirme adına bu iyi dilekleri ifade etmek istiyorum. Özellikle ülkemizin geçmiş olduğu şu süreci dikkate aldığımızda futbolun ülkeyi birleştiren önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu düşünerek Konyaspor’un onurlu ve örnek duruşunun ülkeye yayılmasını ve ülkeye örnek olmasını temenni ediyorum. Ve inşallah bu onurlu duruş hoşgörü ve Mevlana şehri anlayışının eminim ki ülkeyi ve futbolu idare edenlere bir nebze olsun mesaj niteliği taşıyordur. Bunu da burada hem övünerek hem de gururlanarak ifade ediyorum. Allah muvaffak eylesin tekrar hayırlı olsun. Biz Konyaspor’umuzun futbol takımı ve taraftarları ile inşallah geleceğe iş birliği ve kardeşlikle taşınacağını ve hoşgörünün hem taraftar nezdinde hem de kulübün oluşturduğu algı nezdinde ülkeye yayılacağını düşünüyoruz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum