Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Herkes memnun

Herkes memnun

Son beş haftada lige damga vuran bir Aykut Kocaman ve Konyaspor vardı. Aykut Kocaman'ın teknik ve taktik düşüncesi dışında topu rakibe veren, sadece etkili olacağı zaman sahip olan bir Konyaspor izliyorduk. Gaziantep Karşısında da aslında maç bu şekilde başladı diyebiliriz. İlk yarı özellikle gole kadar ve sonraki 10 dakika topa daha çok hakim olan bir Antep vardı. Golün sersemliğini attıktan sonra, Konyaspor'un da etkili atakları görmezden gelinmemesi gerekiyor.

Torku Konyaspor İkinci yarı fırtına gibi başladı diyebiliriz ama aslında sistemde oyunda bir değişiklik yoktu, varsa da bu ekip Antep ekibiydi. Torku Konyaspor son haftalara baktığımızda hiç geriye düşmemişti ve Aykut hocanın taktiği gereği de topla fazla oynamasına gerek yoktu. Rakip daha fazla istiyor Aykut Hoca'da bu durumdan pay çıkarmayı biliyordu. Takım son 5 haftada İlk kez geriye düşünce topa sahip olma oranları, topla oynama isabetli pas tehlikeli pozisyon hepsi Konyaspor lehine gelişti. Yani bu sistemle bu takımla Konyaspor geriye düşerse bu ve buna yakın oyunlar görmemiz mümkün gibi görünüyor. Rangelov için bir parantez açmak gerekirse geldiği günden beri bizler tarafından, taraftar tarafından, içeri ve dışarda herkesçe eleştirildi. Ancak son haftalarda Rangelov'un kendini geliştirip gösterdiğini gördük ve asıl golcünün yanında çok daha faydalı olabileceğini bize gösterdi. Topa hakimiyeti, servisinin yanında basit gibi görünse de, özellikle hazırlanış ve bitiriş olarak, bu hafta usta işi bir vuruşla golünü attı, bence takımda kalması isabetli olacak.

Aykut hoca ile gelecek sezonun planları yapılmalı ve istenilen oyunculardan ikinci üçüncü tercihler yerine ilk tercihler alınmalı, o zaman çok daha üst sıraları hedefleyen bir ekip olabiliriz. ilk yarı bitiminde ligden düşecek takımların başında gösterilen Torku Konyaspor neredeyse Avrupa ligi hesapları yapacak konuma geldiyse bu hoca ile uzun yıllar çalışmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Maçın kırılma anı Kaya'nın çıkardığı pozisyondu.

sonuç olarak, 1 puan iki tarafı da memnun etti. Antep cephesinden etkili pozisyonlar direkten dönen toplar sonucu berabere bitirmek. Konyaspor cephesinde ise geriden gelip deplasmanda 1 puanla dönmek.

Maçın sözü, Dolu tribünler önünde maç izlemeye alışınca dışardan Konyaspor'un Deplasmanda oynadığı çok belli oluyor.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR