Hıdırellez Şenliği Ve Ahilik-şed Kuşanma Töreni

Hıdırellez Şenliği Ve Ahilik-şed Kuşanma Töreni
Kağıthane'deki etkinlikler Hasbahçe mesire alanında gerçekleştirildi

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesince Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında, Hıdırellez Şenliği ve Ahilik-Şed Kuşanma Töreni yapıldı.

Hasbahçe mesire alanında gerçekleştirilen törende konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sadabad Yaz Etkinlikleri kapsamında Ramazan ayına kadar birçok etkinlik gerçekleştirileceğini belirterek, 122 yıl aradan sonra Hasbahçe'de tekrar başlattıkları Şed Kuşanma Törenini yaptıklarını ifade etti.

Hasbahçe'nin tarihi bir alan olduğunu anımsatan Kılıç, "Geçmişte bu alana girilmesi dahi söz konusu değildi. Ancak alan şu an 24 saat vatandaşlara açık. Bu alanı daha da geliştirmenin çalışması içerisindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş Güney Kore'de bir gruba çok güzel bir proje hazırlattı. Kağıthane Deresi'nin çevresini kullandığımız gibi şimdi derenin içini de yaşam alanı haline getirecek çok özel bir projenin hazırlığı içerisindeyiz." diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da Fazlı Kılıç'ın Kağıthane için güzel projeler yaptığını belirterek, "15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde hamdolsun çok güzel hizmetlerin altına imzalar atıldı. Ortalama gelirimizi üç buçuk kat arttırdık. Şu anda ortalama kişi başı 11 bin dolar gelir var ancak bu bize yetmiyor, biz daha iyilerine layığız. İnşallah en kısa zamanda bunu 25-30 bin dolar civarına getirmek için gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan Şed Kuşanma Töreni'ni gerçekleştirildi.

Daha sonra protokol üyeleri alanda yakılan Hıdırellez ateşinin üzerinden atladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.