Hidrosefali Hastası Ümmügülsüm Ameliyat İçin Yardım Bekliyor

Hidrosefali Hastası Ümmügülsüm Ameliyat İçin Yardım Bekliyor
Sakarya'da yaşayan ve "hidrosefali" hastalığı nedeniyle kafatasına şant takılan 2 yaşındaki Ümmügülsüm Selim, 5'inci ameliyatı olabilmek için yardım bekliyor

Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde yaşayan ve anne karnında "hidrosefali hastalığı" teşhisi konulan 2 yaşındaki Ümmügülsüm Selim, ameliyat olabilmek için yardım bekliyor.

Baba Yakup Selim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ümmügülsüm'ün "hidrosefali hastalığı" teşhisinin anne karnında konulduğunu söyledi.

Doğumun ardından çocuğunun ameliyata alındığını ve "hidrosefali hastalığı"ndan kaynaklanan sıvının vücuttan atılması için başına şant takıldığını belirten Baba Selim, "Enfeksiyonlarından dolayı 55 gün arayla iki defa daha şant takıldı. Tekrar enfeksiyon olunca üçüncü bir ameliyat oldu. İlerleyen süreçte kafa içerisindeki su, iki bölümde oluştuğu için ikinci bir şant takıldı." diye konuştu.

Baba Selim, ikinci şant takıldıktan sonra kafatasında ufak bir daralma olduğunu fakat "hidrosefali" sıvıyı fazla ürettiği için daha büyük bir şant takılması gerektiğini vurgulayarak, "5'inci ameliyatla daha büyük bir şant takılacak." dedi.

Omurilikleri salgılayan sıvının kafatasında yüksek miktarda olmasından dolayı "Hidrosefali" hastalığının ortaya çıktığını anlatan Selim, şöyle konuştu:

"Bu üretilen sıvı şanttan mesaneye bağlanarak, dışarı atılıyor. Ümmügülsüm'deki sıvının çok derecede yüksek olmasından kafatasını şişirdi ve içinde boşluk yaptı. Bu sıvıyı sadece şantla dışarı atabiliyorsun. Başka bir kanaldan dışarı atılması imkansız. Ümmügülsüm'ün kafatasında takılı olan 2 şant yetmiyor ve çocukta baş ağrısı olmaya başladı. Doktorumuz tekrar büyük şant takılarak sıvının vücudundan atılarak beyninin rahatlaması gerektiğini bize bildirdi. Ameliyatın o yüzden olması gerekiyor."

"Ameliyatı kaldıracak gücümüz yok"
Baba Selim, ameliyat için 45 bin lira fiyat verildiğini belirterek, "Biz bunun altından kalkamayacağımız için yardımseverler tarafından bir şekilde toplanıp çocuğun ameliyatının gerçekleşmesi için başvurularda bulunduk. Ameliyatın tutarı minimum 45 bin lira ama bunu kaldıracak gücümüz yok. Hayırseverlerin desteğiyle ameliyatı gerçekleştirebiliriz. Aksi takdirde ameliyatını yapamayacağız. Şu anda baş ağrısını beynini uyuşturarak durduruyoruz. Bundan sonrası hayırseverlerin yardımlarına bağlı." diye konuştu.

Ameliyatın ertelenmesi halinde Ümmügülsüm'ün baş ağrısının süreceğini kaydeden Selim, "Bir hafta daha ilaçlarla uyuşturmaya devam edeceğiz ve çocuk bağımlı olacak. Yarın bir gün vereceğimiz ilacı daha da fazla yükselteceğiz. Bu yüzden ameliyatın tez zamanda yapılması gerekiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.