Hindistan, Pakistan'a savaş uçağı satılmasını eleştirdi

Hindistan, Pakistan'a savaş uçağı satılmasını eleştirdi
Hindistan Dışişleri Bakanlığı:"Bu hareketin terörle mücadeleye bir faydası olmayacaktır, geçmiş bunu bize gösteriyor"

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan, terörle mücadeleye katkı sağlamayacağını savunarak ABD'nin Pakistan'a F-16 savaş uçağı satma kararını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin Pakistan'a savaş uçağı satma kararı eleştirilerek "Bu hareketin terörle mücadeleye bir faydası olmayacaktır, geçmiş bunu bize gösteriyor" ifadesi kullanıldı.

ABD hükümetinden cuma günü yapılan açıklamada, yaklaşık 700 milyon dolar değerindeki bir anlaşmayla F-16 savaş uçaklarının, radar ve elektronik savaş ekipmanlarının Pakistan'a satışının onaylandığı bildirilmişti.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı, dün ABD'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Richard Verman'ı çağırmış, görüşmede Yeni Delhi'nin karardan duyduğu rahatsızlık dile getirilmişti.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de 3 kez savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı, Cammu Keşmir eyaletinde saldırılar düzenlemeleri için çeşitli grupları silahlandırmakla suçluyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.