Hindistan'da Askeri Üsse Saldırı: 17 Ölü

Hindistan'da Askeri Üsse Saldırı: 17 Ölü
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde bağımsızlık yanlısı direnişçiler tarafından askeri bir üsse düzenlenen saldırıda 17 askerin öldüğü, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi

SRINAGAR (AA) - Hindistan ordusundan bir yetkili yaptığı açıklamada, Cammu Keşmir'deki askeri üsse bağımsızlık yanlısı militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 17 askerin öldüğünü, çok sayıda askerin yaralandığını kaydetti.

Yetkili, Uri kasabasındaki askeri üsse sızdıktan sonra silah ve el bombalarıyla askerlere saldıran 4 militanın öldürüldüğünü belirtti.

Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Cammu Keşmir'de güvenlik güçleriyle Hizbul Mücahidin üyeleri arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesiyle on binlerce kişi sokaklara çıkmıştı. Bölgede 65 gündür devam eden ve Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullanarak müdahale ettiği gösterilerde şimdiye kadar en az 79 Keşmirli hayatını kaybetti, 3 binden fazla sivil yaralandı.

Hindistan ve Pakistan arasında İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana tartışma konusu olan Keşmir'de 70 bin kişi, şiddet olaylarında yaşamını yitirdi. Bölgedeki direniş grupları, 1989'dan beri bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.