Uğur Özteke

Uğur Özteke

Hipnozcu Ali Kaya, Tweetçi Mehmet Köseoğlu

Hipnozcu Ali Kaya, Tweetçi Mehmet Köseoğlu

Dün sabah biri İstanbul’dan gelen gazeteci yazar dostum Ali Ulurasba diğeri ise vatani görevini tamamlayan ve yine İstanbul’dan döndükten sonra “Ne yapayım? Gazetecilik için İstanbul mu-Konya mı? Abi ” diyerek gel-gitleri yaşayan yine gazeteci bir dostum ile çaylarımızı yudumlarken gözümüz birden televizyon ekranına kayıverdi.

O anda bizim tv’de CNN açıktı ve haber bülteninde dünyaca ünlü hipnozcu Golie’nin bir türlü hipnoz edemediği, hipnoz sırasında bile gülen işadamı, spor adamı aynı zamanda da Konya PERDER Başkanı Ali Kaya vardı. Ali abimizi tebessümle izledik. Ve Ulusal basının haber bültenlerine çıkmayı başaran Ali abimizi bu sosyalliğinden dolayı yürekten kutlarız.

BU TWEET OLAYI BAMBAŞKA BİR ŞEY

Kimse kusura bakmasın. Ama ben bir adamı tuttum mu tutarım? Eğer falanca isim bizi satmazsa asla o adamı satmayız. Mesleğimiz gereği de hep makam sahibi koltuklarında oturanlarla, iş güç sahibi kişilerle birlikte oluruz. Benim kötü kaderim, her ne hikmetse insanlar gündemde iken biz mesleğimiz gereği o insanlarla hep ters düşeriz. Ama o sihirli koltuk ne zaman gider biz bu kez bu isimlerle dost oluruz.

İşte size bugün çok sevdiğim saydığım bir isim Sayın Mehmet Köseoğlu’ndan söz etmek istiyorum. Mehmet abimiz Sayın Özkafa’nın Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde en önemli kilit isimdi. Hem de ne kilit hizmetten spora, paradan pula. Ama biz gazetecilik yapacağız diye kendimizce hizmetleri eleştiriyorduk ya “Hem Başkan Özkafa tarafından hain…(O dönem için) hem de biricik Mehmet Abim için “kötü adam” idik.

Şimdi?…

Şimdi ise hem Sayın Özkafa ile dost, hem de Mehmet Köseoğlu abimiz ile abi kardeşiz. Hatta kankayız.

Bu kadar lafı yine niye mi ettik? Mehmet abi son dönemlerde şu tweet işine öyle bir adapte oldu ki sormayın. Yemin ediyorum Mehmet abi tweet işini bizden çok çok daha iyi kullanıyor.

Tebrikler Mehmet abi sen yeter ki bir işi yapmak iste. İnanıyorum sen en iyisini yaparsın.

MEHMET KÖSEOĞLU DEYİNCE AKLIMA KOSKİ GELDİ

Meram Karahüyük Memişkuyu mevkiinden KOSKİ ile ilgili bir istek var. Burada yolun kenarında yaklaşık bir tanesi hatta en küçüğü 700 metrekarelik toprağı olan insanlar ağaçlarını sulayamıyorlarmış. Eskiden 20 ağacı olan su alıyormuş. Ama şimdi yolun kenarında suyu olan suyu alıyormuş onun yanındaki su alamıyormuş. Böyle 40-50 parseli olan insanlar yüzlerce ağacın sulanamadığından dert yanıyorlar.

Tabii bu arada kaçak derin kuyu çalışması tam gaz gidiyormuş. İddia bu ya. Kaçak kuyular için helikopterli kontrol dahi varmış. Ama işini gören helikopter havalanmadan bilgi alıyormuş. İş bilenin kılıç kuşanın ya.

Xxx

Biz biliyoruz.

Bu yazı çıkınca KOSKİ’den aranacağız. Suyun verilememesinin yasal gereçleri bize anlatılacak. Sonra vatandaşa anlatılacak. İlk gerekçe de susuzluk dile getirilecek. Yani normal vatandaşın ağzını açamaması sağlanacak.

Hepsi kabul. Hepsine amenna.

Ama birileri yani bizleri yönetenler bana bu bölgede bile kaçak kuyu açılmadığını savunabilirler mi?

Savunanlar da şunu diyecekler “Sen ihbar et bak biz nasıl işlem yaparız” doğru ben ispiyoncu olacağım, siz ispiyoncu olacaksınız yani birbirini gammazlayan millet olacağız sizlerde görev yapacaksınız.

Hadi bize kızmayın ama bu işlerde bir sıkıntı var ne olur buna inanın.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar maşuk aramıyor, bencil duygularına köle arıyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Çöp toplama yapan insanlar trafiği tehlikeye sokmadığı zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR