Hırsızların hedefi saksıdaki kök bitkisi oldu

Hırsızların hedefi saksıdaki kök bitkisi oldu
Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne çıkardığı süs bitkisinin saksısında olmadığını gören ve kamera kayıtlarını izleyince çalındığını fark etti.

Aydın'ın Efeler ilçesinde havalandırmak için dükkanının önüne koyduğu süs bitkisinin saksısında olmadığını gören ve kamera kayıtlarını izleyince çalındığını fark eden esnaf Aykut Ünlü, hırsıza seslenerek "İki gün içerisinde geri getirmezse elimizdeki görüntülerle şikayette bulunacağız" dedi.

iha-20240319aw165539-1-t.jpg

Aydın'ın Efeler ilçesinde doğal gaz işi yapan Aykut Ünlü, sabah işe geldiğinde havalandırmak için dışarıya çıkardığı süs bitkisinin saksısında olmadığını gördü. Bunun üzerine güvenlik kamerası görüntülerini gözlemleyen Ünlü, süs bitkisinin içerisinde değerli taşlarla birlikte, kimliği tespit edilemeyen bir kadın tarafından köklenerek çalındığını gördü. Hayatında ilk defa böyle bir şey olduğunu ve gördüğünü ifade eden Ünlü, kamera kayıtlarından tespit ettiği hırsıza seslenerek, çaldıklarını geri getirmesini, aksi takdirde kamera kayıtlarıyla birlikte şikayette bulunacağını söyledi.

iha-20240319aw165539-4-t.jpg

''İSTESEYDİ ZATEN BİTKİYİ ZATEN VERİRDİK''

Olayı yapan kadının daha önceden keşif yaptığını ve planlı bir şekilde bitkilerini çaldığını düşündüğünü ifade eden esnaf Aykut Ünlü, "Sabah iş yerime geldiğimde havalandırmak için dükkanımın önüne çıkarmış olduğum saksılardan bir tanesinin boş olduğunu fark ettim. Kamera kayıtlarına baktım. Akşam saat 8.00 esnalarıydı bir hanımefendi geliyor, yürüyerek. Hiçbir şey yokmuş gibi elindeki poşeti çıkarıyor, kökü alıp poşetin içerisine koyuyor ve yürümeye devam ediyor. Daha önceden görmüş galiba planlamış ve gelip bizim saksımızdan ağacı köküyle beraber alıp götürmüş. Poşetin içerisine koymuş, sanki kendi malıymış gibi almış ve hiçbir şey yokmuş gibi yürümüş gitmiş. Biz burada ofisimiz, etrafımız güzelleşsin diye ağaçlar, çiçekler, bitkiler koyuyoruz. Sokaktan, kapımızın önünden bitkilerimiz alınıyor. Ben hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıya kaldım. Bitki çalınır mı? Yiyecek, içecek olsa anlarım ama ağacı da çalmazsın. Gelip istese biz verirdik. Koparır bir parça verirdik. Köklendirirdik, bir şekilde verirdik ama böyle bir şey gördük. Biz de üzgünüz. Ağacımızın kökünün yanında değerli taşlar vardı. Onlar da gitti. Ortamın enerjisini değiştirmek için kullandığımız taşları da istiyorum. Bunları geri istiyorum. Geri getirmezlerse 2 gün içerisinde karakola gidip elimizde kamera görüntülerle gerekli şikayetleri gerçekleştireceğiz. Biraz pahalı bir bitki. İç mekan bitkisi havalanması için dışarıya çıkarmıştım. Muhtemelen gözüne kestirmiş. Belli ki hoşuna gitmiş. Burada 2 tane vardı ondan. Bir de daha gür ve güzel olanı götürmüş. Ben bunları geri istiyorum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.