Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç, İran'da

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç, İran'da
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç: "Tahran'a ziyaretimizin öncelikli konusunu ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek oluşturuyor"

TAHRAN (AA) - Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği İran'da öncelikli gündem maddesinin "ekonomik ilişkileri geliştirmek" olduğunu söyledi.

Kitaroviç, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından başkent Tahran'daki Sadabad Sarayı'nda resmi törenle karşılandı.

İkili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ruhani, mevkidaşıyla ekonomiyle ilgili konuları ele aldıklarını belirterek, "Baş başa ve heyetler arasındaki görüşmelerde iki ülke arasında iş birliğinin geliştirilmesiyle ilgili konular ele alındı. Hırvatistan'ın bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarıyla İran'da yatırım imkanları değerlendirildi." dedi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kitaroviç de İran ziyaretinin temel hedefinin ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu vurgulayarak, "Tahran'a ziyaretimizin öncelikli konusunu ekonomik ilişkilerimizi geliştirmek oluşturuyor. Bu nedenle 60 iş adamıyla burada bulunuyoruz." diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) ve İran ilişkilerinin gelişmesini desteklediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Kitaroviç, Tahran'da AB ofisinin açılmasını da memnuniyetle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

Heyetler arası ve ikili görüşmelerin ardından, iki ülke arasında ekonomi, maden ve sanayi alanlarında 2 mutabakat zaptı imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.